TOLBERT/GRONINGEN – Restaurant De Postwagen in Tolbert neemt geen onwelwillende houding aan, als Vindicat op de stoep staat. De directie van het horecabedrijf zegt ‘met een goed gevoel’ terug te kijken op een eerder bezoek van het studentencorps, waarbij 1.500 studenten kwamen eten.

Een bangalijst, een gewelddadige ontgroening en wangedrag in een sushirestaurant in Groningen: Vindicat ligt al een poosje onder vuur door een serie incidenten. Bij het meest recente geval gingen de studenten vrijuit. De restauranteigenaar heeft geen aangifte gedaan, hoewel de tweehonderd aanwezige studenten wel overlast veroorzaakten.

Voorbeeldig
De horeca in Groningen en omgeving lijkt gewaarschuwd door het incident in het sushirestaurant, maar in Tolbert blijven de deuren open voor Vindicat. “Laat ik voorop stellen dat elk incident er één teveel is en dat we alle incidenten ten zeerste afkeuren…”, zegt directeur Oetze Mulder van De Postwagen. “…Echter is dit het eerste geval in de horeca en hebben ze bij óns wel een voorbeeldige houding getoond.”

Duizenden liters drank
In 2015 kwam er een ongebruikelijke reservering binnen bij het team van Mulder. “Er moest een diner worden voorbereid voor maar liefst vijftienhonderd man. De Vijftienhonderd van Vindicat genoten van een fantastisch diner in een sfeervolle setting, met nul komma nul overlast – ondanks 1.200 liter sterke drank en 3.000 liter bier.”

“1.500 man, nul komma nul overlast – ondanks 1.200 liter sterke drank en 3.000 liter bier.”

Verklaring
De eigenaar van het sushirestaurant zei dat hij te weinig personeel had om iedereen in de gaten te houden. Mulder kan zich vinden in die verklaring. “Natuurlijk zou dat helemaal niets uit moeten maken, maar de personele bezetting heeft bij ons denk ik wel invloed gehad: wij kozen destijds voor een uitgebreid draaiboek, een hoop doorzettingsvermogen en intensieve aansturing van eigen en externe mensen.”

Mark Rutte
Bij een eventueel vervolg vreest Mulder niet voor de publieke opinie. “Onze reputatie staat stevig. Kort geleden nog kwamen onder andere Joop van den Ende en Jacques d’Ancona hier eten (los van elkaar, red.). Het is daarnaast nog niet zo lang geleden dat Mark Rutte voor ons pand stond. Dat zijn toch positieve signalen. Onze gasten weten ook wel dat we onruststokers pertinent weren. Dat heeft vast meegespeeld bij Vindicat. Ze zijn weer welkom, ook met 1.500 man.”

Lees ook: Vindicat viert 200-jarig bestaan met 1500 leden in Tolbert

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com