Kinderopvang De Jonge Wereld krijgt eigen moestuin naast Sportcentrum Leek

LEEK – Een moestuin laat kinderen op een speelse manier ervaren dat groenten en fruit er dagelijks bij horen en hoe lekker en gezond ze kunnen zijn. Geen voorlichting uit boekjes of filmpjes maar zelf doen!

Niets is leuker dan te zien hoe bijvoorbeeld een komkommer groeit en hoeveel emmers water die nodig heeft om groen en groot te worden. En dat is nog maar 1 komkommer. Niet alles groeit automatisch aan planten. De kinderen leren verantwoordelijkheid dragen, want een dag niet gewaterd betekent een verdorde plant.
Ze krijgen (meer) waardering voor de natuur en worden milieubewuster door duurzaam te gaan verbouwen waarbij geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Overgebleven oogst gaat namelijk naar de voedselbank, dus geen verspilling van etenswaren. Het planten van een zaadje doet kinderen beseffen hoe belangrijk het is om de natuur te beschermen. Voor de groei van planten is immers schone grond en water nodig.

Voor De Jonge Wereld genoeg redenen om te beginnen met het ontwikkelen van een moestuin. In samenwerking met Zoutman is er een ruimte naast het Sportcentrum te Leek uitgegraven en gevuld met grond. Klein Westland (moestuinvereniging) gaat ons adviseren in het planten en onderhouden van de moestuin. De moestuin wordt opgenomen in het Sportprogramma van De Jonge Wereld op de sport locatie (Sportcentrum Leek). Samen met de kinderen van de SPORT BSO gaan wij zaden planten, de moestuin onderhouden en gerechten bereiden met onze eigen geteelde groenten en fruit. De Jonge Wereld wil op deze manier een breder aanbod mogelijk maken aan het sportprogramma.

Back to top button