LEEK/MARUM – SeniorWeb organiseert op 16 november diverse activiteiten in Marum en Leek voor 50-plussers die digitaal fit willen worden of blijven.

In Marum wordt er ’s morgens van 9:30-11:30 uur een lezing gehouden overVeilig werken op het internet’. Hierbij wordt ingegaan op de bedreigingen op internet die de afgelopen jaren zijn toegenomen. Alleen een virusscanner up-to-date houden is niet meer voldoende. Nieuwe bedreigingen zoals ransomware (losgeld moeten betalen om bijvoorbeeld foto’s terug te krijgen) zijn sterk in opkomst. SeniorWeb zal uitgebreid ingaan op de gevaren en wat eraan gedaan kan worden. Ook wordt de wachtwoordkluis behandeld, een methode om én sterke én allemaal verschillende wachtwoorden te gebruiken.

’s Middags is er in Marum van 13:30-16:00 uur een ‘Inloopmiddag’ voor hulp bij computerproblemen en vragen. Er staan computers klaar waarop courante Windows-versies draaien en gangbare programma’s beschikbaar zijn: bijvoorbeeld voor internetten, e-mailen, tekstverwerken, fotobewerken, spreadsheets en het maken van fotoalbums. Het is handig om de eigen tablet, laptop of smartphone mee te nemen als zich daar een specifiek probleem op voordoet, een instelling moet worden veranderd, of een programma moet worden gedownload. Het is niet de bedoeling dat er reparaties aan apparaten worden uitgevoerd.

In Leek is er van 13:30-16:30 een ‘Open Dag’ voor informatie over computercursussen voor 50-plussers, voor beginners en gevorderden. Er zijn docenten aanwezig om uitleg te geven over de diverse cursussen en workshop, en de mogelijkheid om op individuele basis, eventueel aan huis, een workshop te volgen. Cursussen worden in kleine groepen gegeven. Het leren gaat stap voor stap, onder de geduldige begeleiding van onze vrijwilligers. 

Alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.Tijdelijk ontvangt u als bezoeker van de leercentra een cadeaubon voor een gratis lidmaatschap van SeniorWeb.

Geïnteresseerden voor de presentatie en inloopmiddag zijn welkom in ‘t Marheem, Schoolstraat 8, Marum.

Geïnteresseerden voor de Open Dag zijn van harte uitgenodigd in Dienstencentrum De Schutse, Oldenoert 32, Leek.