Nu ook kosteloos online leren voor cliënten Voedselbank Noordenveld-Leek

LEEK/NOORDENVELD – Per 1 november 2017 is het ook voor cliënten van Voedselbank Noordenveld-Leek mogelijk om kosteloos online te leren.

Met het speciaal samengestelde pakket kunnen Voedselbank cliënten gebruik maken van ruim 300 online cursussen. De cheque ter waarde van 11.970 euro werd afgelopen woensdag tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd.

Het opleidingspakket bestaat uit ruim 300 cursussen, die onderwerpen behandelen als solliciteren, Engels en Nederlands. De cursussen worden digitaal beschikbaar gesteld en zijn daardoor op ieder tijdstip te volgen.

Jan Peter Kroes, voorzitter Voedselbank Noordenveld-Leek, legt uit waarom educatie zo belangrijk is voor de cliënten: “Als Voedselbank bieden wij mensen de eerste levensbehoefte. Maar de problematiek die deze mensen ervaren, gaat veel verder. Onze cliënten zijn vaak werkloos, kunnen soms niet goed lezen en schrijven en hebben weinig sociale contacten. Om uit deze situatie te komen is educatie noodzakelijk. Daarom zijn we heel blij dat we dit met de hulp van SkillsTown kunnen aanbieden.”

Enthousiast vertelt initiatiefnemer Peter Smits waarom hij zich inzet voor dit project: “Leren is een venster voor een betere toekomst. Voedselbank cliënten hebben doorgaans niet de mogelijkheid om te leren, dankzij dit initiatief krijgen ze een unieke kans.”

Het opleidingspakket wordt kosteloos aangeboden door SkillsTown, de grootste online opleider van Nederland. Zij vinden het belangrijk dat ook mensen die minder te besteden hebben, de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Met dit gift hoopt SkillsTown persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk te maken.

Hans Schuurmans, CEO SkillsTown, licht dit toe: “Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om cursussen te volgen. Soms wordt er daardoor vergeten dat dit niet voor iedereen mogelijk is. Met behulp van deze pakketten hopen we ook de mensen die hier niet vanzelfsprekend toegang toe hebben, een kans te geven om zichzelf te ontwikkelen en een betere toekomst te creëren.”

Ook Hans Morssink, wethouder gemeente Leek, was op de bijeenkomst aanwezig. Hij vertelt: “De gemeente Leek draagt de Voedselbank Noordenveld-Leek al jaren een warm hart toe. Wij vinden het belangrijk dat de sociale lat in onze gemeente hoog ligt en de Voedselbank en deze actie van SkillsTown draagt daar zeker aan bij. Een van onze speerpunten is armoedebestrijding onder kinderen en jongeren. Scholing voor kinderen, maar ook voor ouders, is daarbij een belangrijk hulpmiddel.”

Over SkillsTown
Als grootse online opleider van Nederland voorziet SkillsTown zowel bedrijven als het individu in een breed aanbod aan leeroplossingen, waaronder e-learning, webinars en performance support. Daarmee richt SkillsTown zich op het maximaal presteren van organisaties, waarbij een individuele benadering centraal staat. Cursisten zijn in staat om te leren onafhankelijk van plaats, tijd en medium.

Back to top button