Overgangsklassewedstrijd: OWK 1 – Mid Fryslan 1 thriller van een wedstrijd

OOSTWOLD – Zondag 12 november stond voor de CINX formatie de eerste krachtmeting in de overgangsklasse van de zaal op het programma.

Een nieuwe ervaring met o.a. een jurytafel, schotklok en time outs. Een mooie ontwikkeling die garant staat voor snel spel en veel doelpunten voor zowel het publiek als voor de spelers en staf.

Voordat OWK 1 binnen de lijnen kwam, liet het tweede zien dat zij hun nummer één positie op het veld in de 2e klasse zeker verdienen. OWK 2 was niet van plan in hun eerste zaalwedstrijd in de 1e klasse de punten weg te geven. In een zeer spannende strijd gaven Mid Fryslan 2 en OWK 2 elkaar geen ruimte om uit te lopen, waardoor na een ruststand van  8-9, beide teams met een punt naar huis gingen, 18-18.

Na dit spannende voorprogramma in de Rodenburghal in Leek, waren scheidsrechter de heer Bakker en lijnrechter de heer Hut klaar voor de wedstrijd van de eerste teams van beide verenigingen. De nieuwe schotklokken die OWK kreeg aangeboden door JC-Electronics uit Leek, prijkten aan de wand en gingen vandaag officieel hun belangrijke werk doen. Dat OWK inmiddels de schotklokken gewend zijn bleek wel uit het niet overschrijden van de schotkloktijd tijdens deze wedstrijd.

OWK 1 kwam goed uit de startblokken en wist direct de druk op het degelijke Mid Fryslan te leggen met een 3-0 voorsprong. Het antwoord kwam snel van Mid Fryslan. Hoewel het gat niet kleiner gemaakt werd dan 2 à 3 doelpunten, bleef de score om en om gaan. In de laatste fase van de eerste helft, wisten de Friezen het voortouw te nemen en het gaatje te dichten met drie scores achtereen. Hierdoor werden de kleedkamers opgezocht met een 14-14 ruststand.

In de tweede helft opende Mid Fryslan als eerste, door tweemaal te scoren. De CINX-formatie keek hierdoor voor het eerst tegen een kleine achterstand aan, 14-16.  Pas na een strafworp van Niels Lap en een trefzekere afstandschoten van Jannine Roffel en aanvoerder Gert Schuitema, kon OWK 1 de stand weer gelijktrekken, 17-17. OWK bleef hun tactische opzet en dynamische spel volharden, echter volgde een fase waarin de doelpunten minder makkelijk vielen. Ondanks deze  wat stokkende score, kon OWK  de score blijven openen, waardoor Mid Fryslan in de achtervolging moest blijven.  In de 43ste minuut scoorde Frans Wobbes een megaknaller en zorgde voor een belangrijk gat van drie doelpunten, 25-22. Ondanks deze mooie score kon OWK 1, net als in de eerste helft, het gat niet verder vergoten waardoor de wedstrijd op details zou moeten worden beslist. OWK kreeg Mid Fryslan hierdoor niet op de knieën. De Friezen zagen kans en wisten driemaal te scoren en de stand gelijk te trekken, 25-25. Met nog een krappe  minuut, exacte speeltijd, was het peentjes zweten voor de staf. Niels Lap zorgde ervoor dat de staf weer kon ademen met een belangrijk afstandschot, 26-25.

Helaas benutte Mid Fryslan vervolgens het toegekende strafworp in de volgende aanval, waardoor het 26-26 werd. Ondanks verwoede pogingen in de laatste zeven seconden van de wedstrijd, kon het gat in deze korte tijd niet meer gevonden worden en bleef de eindstand 26-26.

Vooraf een stand waarvoor de CINX-formatie getekend zou hebben, maar gezien het neergezette spel, de tactische keuzes en de constante voorsprong, voelt het toch als een klein verloren puntje. Maar niks anders dan trots kunnen we zijn over deze mooie korfbalzondag. Een goede doopproef , met mooie spannende wedstrijden en goed presteren van onze OWK teams. We horen thuis in de overgangsklasse en reserve 1e klasse en zijn klaar voor de volgende wedstrijden.  Deze zullen plaatsvinden zaterdag 18 november om 20:10 in Kampen, overgangsklassewedstrijd: Wit Blauw 1 – OWK 1. En zondag  19 november 13:10, de 1e klasse wedstrijd: SCO 3 – OWK 2 in Wolvega.

Speciale aandacht willen we nog even vestigen op de eerste keer jurytafel. De vrijwilligers hebben hiervoor goed geoefend en dat was te zien dit weekend. Foutloos opereerde de jurytafel tijdens een wedstrijd die constant spannend was. Petje af.