Rodenburg scoort er de tweede helft op los

BALK/LEEK – Afgelopen zaterdag stond de eerste zaalwedstrijd van de competitie weer op het programma. Na drie goede oefenwedstrijden in wisselende samenstellingen ging het nu weer om de punten.

Er moest zaterdag in Balk worden gespeeld tegen Harich. Een ploeg die al jaren in de tweede klasse speelt, maar voor het eerst in de zondagcompetitie is ingedeeld. Vooraf werd er gerekend op een gelijkwaardige wedstrijd.

De start van de wedstrijd was voor Harich, met veel snelheid en hard werken namen zij een kleine voorsprong van 5-3. Vanaf dat moment kwam Rodenburg beter in haar spel en wisten zij Harich beter te bespelen. Na de gelijkmaker nam Rodenburg dan ook direct het initiatief over. Het bleef een gelijkwaardige strijd, maar Rodenburg kwam steeds beter in haar spel en nam een 8-11 voorsprong in de pauze.

In de tweede helft wilde Rodenburg vooral profiteren van de fouten die Harich maakte. Geduldig spelen en de fouten afstraffen. Aan het begin van de tweede helft bleef het verschil een tijdje 3 punten verschil, tot de 12-15. Vanaf dat moment schakelde Rodenburg een tandje bij en liep in enkele minuten uit naar een 13-21 voorsprong. Ondanks dat de wedstrijd gespeeld leek bleven beide ploegen doorgaan. Uiteindelijk won Rodenburg ruimschoots met 19-30 van Harich.

Volgende week speelt Rodenburg ‘gewoon’ weer op zondag. Het tweede zal om 13:10 starten tegen SIOS 2 en aansluitend zullen de eerste teams het tegen elkaar opnemen in Rodenburghal in Leek.