WESTERKWARTIER – Op initiatief van Geert Zijlstra, Niels Meijer, Melle Hielkema en Omke Oudman zag deze energieke stichting in 2007 het levenslicht. Al 10 jaar lang actief bezig met het bevorderen van streektaal en streekcultuur in het Westerkwartier en niet zonder succes!

Afgelopen vrijdagavond werd het jubileum passend gevierd in het BaronTheater te Opende. Een volle zaal kon de hele avond genieten van echt Westerkwartiers amusement. Dichters, vertellers en muziek wisselde elkaar vloeiend af en het publiek was van het begin tot het eind geboeid. Eén conclusie is overduidelijk. De streektoal en streekcultuur is springlevend en is met de enthousiaste nieuwe voorzitter, Ria Horenga, op weg naar de toekomst!

Een nieuwe productie is al weer in voorbereiding. Op 10 en 11 maart staat i.s.m. het Barontheater, de veurstelling Land-Ver-Huus  geprogrammeerd. Een vertolking van de emigratiegolf na de oorlog waar zeker ook een relatie te leggen is met de verscheidenheid van bevolkingsgroepen in ons land nu. Ook dit gaat zeker weer een cultureel hoogstandje worden van en voor de Westerkwartierders! U kunt zich alvast inschrijven op de site.