Kinderopvang De Jonge Wereld past voedingsbeleid aan

LEEK – Op 8 september 2017 zijn 4 van de werknemers van De Jonge Wereld naar de ‘gezonde kinderopvang dag’ geweest. Op deze dag kwam van alles aan bod over bewegen en voeding voor kinderen. Voeding is een belangrijk deel van de zorg voor ‘onze’ kinderen.

De Jonge Wereld heeft gekeken naar hun huidig voedingsbeleid en zijn tot de conclusie gekomen dat ze het een en ander kunnen verbeteren aan hun voedingsbeleid. Vanaf 1 januari 2018 gaat het nieuwe voedingsbeleid in. Er zijn aanpassing gemaakt met betrekking op eten, drinken en traktatie, zoals alleen nog gezonde traktaties, (fruit) water drinken en groente en fruit aanbieden. Het voedingsbeleid is te vinden op onze website onder het kopje contact en formulieren.

Op het gebied Sport en Bewegen biedt de Jonge Wereld heel veel aan. Op het kinderdagverblijf en de activiteitenbso kunnen de kinderen hun beweegdiploma halen. Op de SportBSO en OutdoorBSO komen kinderen vanaf 6 jaar in aanmerking met allemaal verschillende sporten, zoals survival, judo, voetbal, paardrijden, mountainbiken etc.

Op de SportBSO is de Jonge Wereld ook begonnen met hun eigen moestuin. De kinderen gaan hier hun eigen groenten en fruit verzorgen en oogsten. Van deze groente en fruit gaan kinderen gezonde maaltijden koken. Bij de moestuin krijgt de Jonge Wereld hulp van klein west land.

De ouderraad en de medewerkers van De Jonge Wereld zijn trots op de ontwikkelingen in ons kindercentrum en hopen zo bij te dragen aan een gezondere samenleving.

Back to top button