Wederom verlies voor Sparta

ELIM/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde Sparta haar vijfde wedstrijd tegen Elko uit het Drentse Elim. De gasten slaagden er vorig jaar in om kampioen te worden in de 3e klasse, maar winnen dit seizoen lukte nog niet.

De Drenten speelden twee maal gelijk en kwamen, gezien de uitslagen, makkelijk tot scoren. Na de verliespartijen van afgelopen twee weken was Sparta er op gebrand om  weer eens punten te pakken en aansluiting te houden met de bovenkant van de poule.

De gasten opende via een vrije bal de wedstrijd. De Zoutman-formatie vond via een afstandschot de aansluitingstreffer. Maar dit zou voorlopig het laatste doelpunt zijn van de Zevenhuisters. Het schotpercentage van Elko lag vele male hoger dan dat van Sparta. Waar bij Sparta vooral de ballen uit de korf draaiden, schoten de gasten alles raak. Mede hierdoor werd er met een fixe achterstand (5-14) de kleedkamer opgezocht.

Ondanks de magere score van vijf goals, lagen er zeker wel kansen voor de ploeg van Leo van der Lei. Echter moesten deze kansen nóg beter uitgespeeld worden. Net als in het eerste bedrijf scoorden de gasten de eerste goal, waarna Sparta weer van zich liet horen. Echter denderde Elko door en kon Sparta gaan vuist maken. Een tweetal wissels brachten nog wat nieuwe moed en kwamen de Rood-Zwarten iets dichterbij, maar het kwaad was al geschied. Bij 16-26 floot scheidsrechter Danser voor het einde van de wedstrijd.

Een flinke aderlating voor de Zevenhuisters. Zaak om voor volgende week de messen weer geslepen te hebben, wanneer er wordt afgereisd naar Ureterp om het daar op te nemen tegen koploper Oerterp/VKC. Sparta heeft de punten hard nodig om met een goed gevoel het kerstreces in te gaan. Om 20.40 uur wordt er begonnen in sporthal ‘’De Wier’’.

Back to top button