Echtpaar Van der Kaap-Dijk 60 jaar getrouwd

LEEK – Op 20 december a.s. is het echtpaar Van der Kaap-Dijk 60 jaar getrouwd. 63 jaar geleden kregen de heer Harm van der Kaap (24 juni 1933) en mevrouw Jantje Dijk (25 mei 1935) verkering op de Concours Hippique in Roden.

Ze kenden elkaar wel omdat ze elkaar regelmatig in de bus troffen van en naar voorgezet onderwijs in Groningen. De heer Van der Kaap van de Carolieweg en tweede uit en gezin van zes kinderen en mevrouw Van der Kaap-Dijk, geboren en getogen Nij Roner en zesde uit een gezin van zeven kinderen. Drie jaar later zijn ze op 20 december 1957 in het huwelijksbootje gestapt.

Zowel de heer als mevrouw Van der Kaap waren zeer actief. De heer Van der Kaap werkte vanaf de ambachtsschool bijna 20 jaar bij aannemersbedrijf Onne van der Veen in Niebert. Hij roemt nog altijd deze periode omdat zijn baas een echte vakman was waar hij de kleine én grote kneepjes van het timmermansvak heeft geleerd. Daarna werd hij onderhoudstimmerman bij de gemeente Leek. In zijn vrije tijd was hij veel aan het tuinieren en bouwde hij voor het gezin een groot huis aan de Diepswal, naast hun eigen kleine huisje.

Deze betrokken ze in 1971 met hun vier kinderen. Mevrouw Van der Kaap was altijd in de weer voor het gezin en zat dan ook steevast na schooltijd klaar voor de kinderen met een pot verse thee en een pak meelkoekjes. Daarnaast deed ze hand en spandiensten bij oude of zieke buren. Toen de kinderen groter werden, ging mevrouw Van der Kaap op school helpen bij de handwerklessen. Handwerken was haar lust en haar leven: kleding maken en verstellen, sokken breien enz. Samen mochten de heer en mevrouw Van der Kaap graag fietsen en dansen. In hun jonge jeugd gingen ze dansen bij o.a. Nijdam in Leek en toen de kinderen groter waren, werden ze ook vaste bezoekers bij de pa-en-ma-bals in de regio.

De kinderen zijn al jaren geleden uitgevlogen en zijn er inmiddels negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen bijgekomen. Maar zelf wonen ze nog steeds op hun eerste adres aan de Diepswal in hun zelfgebouwde huis.

Burgemeester Hoekstra feliciteert het echtpaar op 20 december 2017 om 10.00 uur.

Back to top button