Voorlichtingsavond Westerkwartier Marathon in gemeentehuis van Leek

WESTERKWARTIER – Het zal u vast niet ontgaan zijn: nog een jaar en dan is de gemeentelijke herindeling een feit. Op 1 januari 2019 gaan de gemeenten Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn op in de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Twee leden van Loopgroep Nienoord uit Leek hebben het initiatief genomen om in het kader hiervan een heuse marathon te organiseren.  Op deze manier worden de vier plaatsen letterlijk met elkaar verbonden. Naast de 42 km hardloopmarathon kunnen deelnemers met een (bedrijven) team of individueel een of meerdere afstanden afleggen tussen de kernen. Daarnaast is er de mogelijkheid om aan een 5 km run deel te nemen. Langs het parcours worden ook kleine loopjes georganiseerd voor de basisschool kinderen. Voor de fervente wandelaar is er de wandeltocht van ongeveer 50 kilometer, maar kortere etappes mag ook.

De initiatiefnemers geven vandaag, donderdag 18 januari, een voorlichtingsavond in het gemeentehuis van Leek. Om 19:30 uur bent u, deelnemer, vrijwilliger, enthousiasteling of ondernemer, welkom in de raadszaal. Ze zullen hun plannen presenteren, het logo en de routes onthullen en de website zal online gaan. Burgemeester Hoekstra van Leek zal de aanwezigen toespreken en toelichten hoe de, nu nog, vier gemeenten tegenover dit initiatief staan.

Back to top button