OWK verliest belangrijke wedstrijd in race om kampioenschap in Overgangsklasse

ASSEN/OOSTWOLD – Op zondag 28 januari stond de wedstrijd tussen AVO 1 en OWK 1 op het programma. De belangen voor beide ploegen waren groot.

Voor de wedstrijd was bekend dat Mid-Fryslân de dag ervoor de punten had gepakt van De Hoeve, dus om de eerste plek samen met Mid-Fryslân te behouden waren de punten meer dan welkom. Voor AVO was het de laatste kans om nog enigszins zicht te houden op het kampioenschap. Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd in de Marsdijkhal in Assen.

De CINX-formatie zette al snel een 0-1 voorsprong op het scorebord. Na een kwartier gespeeld te hebben was de stand weer in evenwicht, 6-6. Vervolgens ontstond er een matige fase van de Oostwolmers. Verdedigend werd geen grip gekregen op de goed schietende dames van AVO. Aanvallend werden de kansen niet omgezet tot doelpunten. Hierdoor werd de rust ingegaan met een 18-6 achterstand.

In de rust was het coach Patrick Aalders die de ploeg probeerde op scherp te zetten. Verdedigend moest slimmer gespeeld worden en aanvallend moesten meer rebounds gepakt worden door de duels harder in te gaan.

Na de rust was het AVO die door gingen met scoren. OWK speelde een betere 2e helft, maar de achterstand die in de 1e helft was opgelopen, was niet meer recht te zetten.

Het kampioenschap om de derde helft heeft OWK met vlag en wimpel veilig gesteld. Het was namelijk nog lang gezellig in de kantine in de Marsdijkhal in Asssen.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd voor de selectie van OWK. Op zaterdag start om 19:45 uur de wedstrijd tussen OWK 1 en Amicitia 1 in de vertrouwde Rodenburghal in Leek. Op zondag in de Rodenburghal, neemt OWK 2 het op tegen HKV / Ons Eibernest 3, deze wedstrijd zal om 13:10 uur starten.