Supermama’s in Tolbert op zoek naar nieuwe supermama’s, meld je aan!

REGIO – “Bij Supermama mag je jezelf zijn en is er veel wederzijds vertrouwen, we kunnen alles bespreekbaar maken”, zegt een van de supermama’s die meedoet aan het project. Project Supermama is al een tijdje geleden van start gegaan en heeft tot nu toe mooie resultaten geboekt met een heleboel mama’s.

“ Ik had er eerst helemaal geen zin in toen ik via de Sociale Dienst op het project werd gewezen, maar al na één keer vond ik het best leuk en inmiddels heb ik al meerdere stappen gezet die ik zonder Supermama niet had gemaakt”, zegt een andere supermama.

Wethouder Elly Pastoor van de gemeente Grootegast heeft haar best gedaan dit project van start te laten gaan: “Met zo weinig geld een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, valt niet mee.’’ Project Supermama is bedoeld om een vorm van ondersteuning te bieden aan moeders die graag weer stappen maken in de richting van werk of opleiding. Ook mama’s met een werkende partner behoren tot deze doelgroep. Het project wordt breed getrokken over meerdere gemeenten om zoveel mogelijk mama’s een duwtje in de rug te geven.

“Het is zo fijn om te merken dat je niet als enige met een rugzak rondloopt, we herkennen veel van elkaar en dat geeft ook heel veel motivatie”, zegt ook een mama.

Ook Stichting Lezen en Schrijven en Het Taalhuis dragen een steentje bij. Zo is een van de geholpen mama’s taalcoach geworden en wordt nu ingezet als begeleidster voor het project. Zo kan je zomaar als deelnemer beginnen en als begeleidster eindigen.

Daarnaast wordt er veel gewerkt met de kinderen van de mama’s, want ook zij zijn belangrijk. Kinderen zijn welkom bij de bijeenkomsten van Supermama. Tijdens de bijeenkomsten is een voorleesconsulent en een sportcoördinator aanwezig om ook met de kinderen aan de slag te gaan. Volgens Elly Pastoor is het belangrijk om sport en beweging te stimuleren, dus is het mooi dat ook hier aandacht aan besteed wordt.

Kortom, een project met veel potentie. De coördinator van Supermama zegt: “we zijn niet allemaal Supermama’s, maar als je bij ons bent geweest kom je aardig in de buurt!”

Op dit moment zijn er twee groepen Supermama’s. Op maandagochtend in Doezum en op de woensdagochtend in Tolbert van 9.00 uur tot 11.30 uur. In Tolbert komen we bij elkaar bij De Zijlen, locatie Sintmaheerdt aan het Spant 1.

De hele maand februari kun je nog instromen bij onze groep Supermama’s in Tolbert! Lijkt het je leuk om samen met ons aan de slag te gaan en ben je een mama uit de gemeenten Marum, Leek, Zuidhorn of Grootegast?

Meld je dan zo spoedig mogelijk aan via [email protected] of 06 25 74 67 04.

Ook als je meer informatie wilt of alvast wilt aanmelden voor een toekomstige groep Supermama’s in het Westerkwartier horen we graag van je!

Back to top button