Leekster Eagles onderuit in Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE – Vrijdag 9 februari speelde Leekster Eagles uit tegen de koploper Zvv White Stones.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het ging mooi gelijk op. Over en weer waren er aanvallen die helaas niet met succes werden afgerond. Met nog 4 minuten speeltijd was het een speler van White Stones die Erwin Mensink wist te passeren en kwam er een zucht van opluchting op de tribune. De nulstand was weggewerkt naar een voorsprong. Daarna wisten de spelers van White Stones waar de bal uiteindelijk moest belanden en met een voorsprong van 3-0 werd de rust ingelast.

Na de rust begonnen de heren van White Stones efficiënter en slimmer te spelen. De mannen uit Leek stormden menigmaal in de val die door de abritage als overtreding werd bestempeld en de achterstand werd groter en groter. In de tiende minuut van de tweede helft werd Lucianno Matulesy ingezet als vliegende keep om zo de neerwaartse spiraal bij Leekster Eagles te doorbreken. De druk op het doel van de White Stones werd weliswaar groter, maar ook dit mocht voor de Eagles niet baten en leverde uiteindelijk een tegen doelpunt op. Ondertussen stond de teller qua overtredingen al ruim op de 5 en de 10-meters vlogen keeper Erwin Mensink, die in dezen lang stand wist te houden, om de oren. Pas in de laatste seconden van de wedstrijd was het Stefan Brouwer die de eer van Leekster Eagles wist te redden en de nul aan Leekster kant werd een 1. Met een eindstand van maar liefst 9-1 werd er afgefloten en kon de kleedkamer worden opgezocht.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Roy de Vries, Amine Ajouaou, Fabio de Matos Fernandes, Stefan Brouwer, Luciano Matulessy, Delano Dussel, Mehdi Charaf-Eddine, Karim Layeb