Wederom twee heel belangrijke punten voor Sparta

ZEVENHUIZEN – Na de belangrijke winst op HHV vorige week, was het zaak voor de Zoutman-formatie om dit door te trekken op bezoek bij Elko in Elim. Gezien de ranglijst een echte degradatiekraker, bij winst van Sparta wisselen beide ploegen van positie op de ranglijst, wat betekent dat Sparta wederom een muur om heeft richting handhaving.

Sparta begon zenuwachtig aan de wedstrijd in sporthal De Brug, maar ook de thuisploeg oogde gespannen. Elko opende de score middels een kansje achter de korf, niet veel later stond ook de 2-0 op het bord, waarna de Zevenhuisters weer gelijk maakten. Sparta kwam er op dat moment van de wedstrijd niet uit en zag de thuisploeg uitlopen naar 6-2. De 6-3 viel van afstand door de korf, maar bracht ook een vervelende enkelblessure met zich mee.

Echter kon Sparta deze ‘’klap’’ naast zich neer leggen en scoorde vrij vlot daarna de 6-4. Elko leek in deze fase van de wedstrijd het beste met de spanning om te kunnen gaan en liep uit naar 9-5. De Zevenhuisters rechtten nogmaals haar rug en trokken voor rust nog een keer aan, 9-7.

In de rust werd duidelijk dat Sparta alle schroom van zich af moest gooien, want de op de mat gelegde eerste helft was geen schim van de ploeg dit vorige week HHV versloeg. Het spel klein maken en afronden op een rebound was het device.

Met deze woorden van coach Mark Nijenhuis in het achterhoofd startte men aan de tweede helft. Direct werd het 9-8 en was de spanning weer terug in de wedstrijd. Echter was het telkens Elko dat de voorsprong weer vergrootte. Bij 13-10 kwamen de Rood-Zwarten in de ‘’flow’’ en troefden ze de gastheer overal af, aanvallend goede keuzes en verdedigend de zaken op orde. Beetje bij beetje kwam Sparta dichterbij en met nog een kleine 10 minuten op de klok was het 15-14 in het voordeel van de Drenten.

Een spannende fase brak aan, welke ploeg hield haar zenuwen het beste onder bedwang? Via de strafworpstip kwam Sparta op 15-15. Met nog vijf minuten te spelen kwam Sparta voor het eerst op voorsprong, 15-16! Vijf lange minuten moest Sparta proberen de voorsprong uit te bouwen en zichzelf lucht te geven, toen opnieuw het noodlot toe sloeg. Een tweede Zevenhuister enkel sneuvelde, waardoor Sparta genoodzaakt was met 7 spelers de wedstrijd uit te spelen.

Echter kon Elko niet omgaan met de man-meer-situatie en speelde Sparta de wedstrijd volwassen uit. Door deze overwinning bungelt Sparta nog altijd aan het elastiekje en gezien het slagveld in Elim, mag Sparta zichzelf in de handen knijpen met deze belangrijke overwinning! Volgende week komt kersverse kampioen Oerterp/VKC op bezoek in de Rodenburghal. Kan Sparta stunten tegen de Friezen? De wedstrijd begint om 19.30 uur, graag tot dan.