Rodenburg sluit zaalseizoen in stijl af, maar haalt het net niet

LEEK – Zondag stonden de laatste wedstrijden van de zaalcompetitie op het programma. De selectie van Rodenburg nam het op tegen de selectie van Olympia.

Het tweede van Olympia kon de punten goed gebruiken in strijd tegen degradatie en Rodenburg 2 wilde winnen om zo aanspraak te kunnen maken op promotie naar de reserve 2e klasse. In de eerste helft was de wedstrijd al gespeeld, de tweede helft kwam Olympia 2 nog wat terug maar Rodenburg won uiteindelijk terecht met 16-12. Aansluitend namen de eerste ploegen het tegen elkaar op. Olympia was al gedegradeerd, maar Rodenburg had bij winst nog kans om kampioen te worden. Concurrent ZKC moest dan wel minimaal één punt laten liggen tegen Kinea.

De Rodenburgers hadden afgesproken niet alleen voor de winst te gaan maar ook veel te willen scoren. Deze instelling werd al snel duidelijk, de eerste aanval werd afgerond met een doelpunt. Van daaruit liep Rodenburg uit naar een 3-0 voorsprong. Rodenburg bleef goed aanvallen en haalde een hoog rendement, hierdoor liepen ze uit naar 7-0. Misschien was de wedstrijd van tevoren al gespeeld, maar nu was het helemaal duidelijk dat Rodenburg ging winnen. Toen wist Olympia haar eerste score op het scorebord te zetten. Er brak een fase aan waar Rodenburg verdedigend een beetje verslapte maar aanvallend wel bleef scoren. Hierdoor stond er een mooie 17-8 voorsprong op het scorebord in de rust.

Aangezien Rodenburg de 30 doelpunten wilde halen moesten zij de tweede helft wel door blijven gaan. Direct toen Rodenburg weer de bal in de aanval kreeg scoorden zij de 18-8. Na de 19-8 wist Olympia driemaal op rij te scoren, Rodenburg herpakte zich snel en wist met vijf doelpunten op rij nog verder uit te lopen. Zoals aangegeven was de wedstrijd gespeeld, maar Rodenburg bleef aanvallen. Olympia kreeg iets meer kansen om te scoren maar Rodenburg was echt een maatje te groot voor de bezoekers uit Twijzel. Via een 24-11 tussenstand liep Rodenburg uit naar een 31-17 winst. Een mooie overwinning die de krachtsverschillen deze dag goed aangaven. Toen was het wachten op de einduitslag van ZKC. Met nog 9 minuten te spelen stond ZKC maar 2 doelpunten voor en was alles dus nog mogelijk. Helaas won ZKC nipt met 19-20 en waren zij kampioen.

Met 24 punten en meer dan 350 doelpunten mag Rodenburg trots zijn op dit zaalseizoen. Nee het kampioenschap zat er net niet in en werd, achteraf gezien, op één doelpunt beslist, maar met het getoonde spel en de inzet kan er worden teruggekeken op een mooi zaalseizoen.

Vanaf komende week start de voorbereiding voor het tweede deel van de veldcompetitie. Rodenburg 1 heeft drie punten achterstand op de koploper en kan misschien nog verrassen na dit sterke zaalseizoen. Het tweede staat onderin de tweede klasse, maar heeft zeker een goede kans om zich te handhaven. Zaterdag 17 maart zal Rodenburg de voorbereiding thuis starten tegen het uit Zwolle afkomstige Oranje Zwart. De wedstrijd van het tweede zal starten om 14:00, aansluitend nemen de eerste teams het tegen elkaar op.