Westerkwartier reikt prijs uit tijdens Koplopersymposium duurzaam ondernemen

WESTERKWARTIER – Donderdagmiddag 22 maart reikt wethouder Karin Dekker namens de vier Westerkwartier gemeenten een prijs uit aan de beste en meest originele inzending van de Koploperprijsvraag. Zij doet dit tijdens het Koplopersymposium Westerkwartier in het Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord op landgoed Nienoord.

Koploperproject
Het doel van het Koploperproject is om aan de hand van concrete voorbeelden te laten zien dat duurzaam ondernemen werkt. Het Koploperproject wordt georganiseerd door Koploperproject Groningen, Gebiedscoöperatie Westerkwartier en gemeente Grootegast, gemeente Leek, gemeente Marum en gemeente Zuidhorn.

De volgende tien organisaties zijn een jaar lang bezig geweest om nóg duurzamer te werken:

– Hotel Restaurant Aduard in Aduard
– Buss Ontwerp & Inrichting in Aduard
– Vredewold Wonen & Zorg in Leek,
– Loonbedrijf Stuut in Leek,
– Woningcorperatie Wold & Waard in Leek,
– Kindcentrum De Jonge Wereld in Leek,
– Clondalkin Flexibele Verpakkingen in Grootegast,
– Wiebe Oldenburger Autoschade in Nuis,
– Gebiedscooperatie Westerkwartier in Noordhorn
– De gemeente Westerkwartier.

Deze deelnemers wisselden het afgelopen jaar ervaringen uit. De resultaten worden getoond op het Koplopersymposium donderdag 22 maart van 13.00 tot 17.00 uur op landgoed Nienoord.

Prijs
Alle deelnemende bedrijven aan het Koploperproject hebben een opdracht meegekregen van een fictieve opdrachtgever. Inzendingen van de deelnemende bedrijven en organisaties zijn beoordeeld door een vakjury. De beste en meest originele inzending ontvangt de Koploperprijs.

Innovatieplein
Naast de prijsuitreiking is er een programma opgezet met trendwatcher Adjiedj Bakkas. Bezoekers kunnen rondlopen op het innovatieplein met allerlei duurzame innovaties (o.a. aardwarmtekorven, piëzo-energie, toepassingen van blockchain, speciale e-bikes). “We hopen met dit symposium zoveel mogelijk andere organisaties in het Westerkwartier te inspireren om ook te investeren in duurzame maatregelen,” aldus Karin Dekker.

Aanmelden
Informatie over het programma en aanmelding is te vinden op de website van het Koploperproject www.koploperproject-groningen.nl.

Back to top button