Felix Juristen Cup, Zware Tour en kür op muziek Indoor Tolbert

Roerink ‘Grand Dame’ van Indoor Tolbert.
Ter afsluiting van de vier dressuurdagen op Indoor Tolbert werd er een kür op muziek verreden door de beste subtopcombinaties van vrijdag en zaterdag. In de kür op muziek werd er op het scherpst van de snede gereden door de talentvolle combinaties. Dit leverde een top drie op die allemaal boven de 70% scoorde.

Veronique Roerink bleek opnieuw de Grand Dame van de dressuur. Zij reed een kür op muziek op Lichte Tour-niveau met de Apache-dochter Flanell. Juryleden Mirjam Drent en Hergen van Hall waardeerden het optreden met maar liefst 78,875%. De kür op muziek werd gereden op de klanken van Marvelous Heroes. “Vanavond ben jij onze held.”; liet Grand Prix-jurylid Jan Enne Kloosterboer, die het publiek voorzag van informatie na afloop van de kür, enthousiast weten. Roerink scoorde op geen onderdeel lager dan een zeven en kreeg zelfs negens toekend op de uitgestrekte draf.

Marc Peter Spahn volgde op de tweede plaats met de fantastische Fries Elias. Zoals Jan Enne Kloosterboer zo mooi verwoorde: “Wat een genot om weer een Fries op Grand Prix niveau te hebben met zo veel kwaliteiten”. Spahn koos voor een erg lichte en vrolijke muziek wat een erg mooi effect gaf bij het barokke paard. Spahn: “Dit was de eerste keer dat wij een kür op muziek reden op Grand Prix-niveau. Ik ben erg zuinig op hem en hoop dan ook nog jaren van hem te mogen genieten.” Spahn behaalde gemiddeld een score van 71,875%.

De derde prijs werd in ontvangst genomen door de talentvolle Junior Marten Luiten met Fynona. De pas achtjarige merrie was een beetje moe in de kür op muziek, nadat ze ’s ochtends ook al aan de start verscheen in de Junioren. Luiten reed een kür op de klanken van Kovacs. De jury vonden het optreden van Luiten 70,875%.

Evi van Rooij wint eerste Felix Juristen Cup op Indoor Tolbert
Voor het eerst bood Indoor Tolbert een podium voor de Felix Juristen Cup. Dertig talentvolle jeugdige combinaties verschenen in de ring. Met een eind totaal van 72,01% ging de Brabantse Evi van Rooij overtuigend met de zege huiswaarts.

Van Rooij had twee troeven in de Felix Jurist Cup. Met King Stayerhof’s Jango werd ze eerste en met haar andere pony Den Österik’s Macho werd ze achtste. Van Rooij was de enige die een A-kaderscore behaalde

Thessa Gilbers en Pem Verbeek kwamen super dichtbij een A-kaderscore. Zij scoorden 70,85% respectievelijk 70,13%. Tatum Knoop werd met de Algemeen kampioen van het New Forest stamboek Noordhof’s Suprise vierde. De top vijf werd compleet gemaakt door Sanne van der Pols, die ook erg succesvol is bij Children met haar paard Excellentie, met Tc Orchid’s Syria.

Spahn en Knol zorgen voor kippenvel
Marc-Peter Spahn en Saskia Knol bezorgen het publiek kippenvel met hun dressuurkunsten. In de behoorlijke Intermediaire II/A -groep was de zege met 67,13% voor het Zwarte Goud, Elias, met Marc Peter Spahn in het zadel. In de Grand Prix was de zege voor Saskia Knol.

Spahn reed met Elias erg sterk. De hengst blinkt vooral uit in de passage en piaffe. Ook de wisselseries gingen feilloos. Met 65,81% werd Vai Bruntink tweede met Willy Wonka. De overwinning in de Grand Prix was voor Saskia Knol met haar piaffetalent SCG’s Cynosa. De piaffe van Cynosa leverde uitsluitend achten op. Zij behaalden een score van 66,25%. Knol: “Cynosa vond het wel erg spannend, maar deed super haar best.”.

Foto’s: NHphoto/Norine Habekothé

 

Back to top button