Energie besparen samen met jouw buurt of dorp? De gemeenten en Buurkracht zoeken jou!

WESTERKWARTIER – Energie besparen kun je doen om meerdere redenen. Het is goed voor je portemonnee en het milieu. Allemaal goede redenen, toch komt het er vaak niet van. Als we het samen aanpakken is de kans groter dat het wel lukt.

Daarom zijn de gemeenten op zoek naar enthousiaste inwoners die willen bouwen aan het project Energieke Buurten Westerkwartier! Buurkracht helpt ons met een eigen buurtbegeleider, energieadvies, gratis acties, een eigen buurtwebsite en nog veel meer. Kunnen we op je rekenen? Samen bereiken we meer!

Bijeenkomsten
We zijn op zoek naar inwoners die energie besparen een warm hart toedragen en mee willen helpen acties in het dorp of buurt van de grond te krijgen. Daarvoor organiseren de gemeenten vier bijeenkomsten. Hier krijg je informatie over het project Energieke Buurten Westerkwartier, Buurkracht en bespreken we een aantal voorbeeldprojecten. 

Data bijeenkomsten
4 april, 19.30-21.30 uur – gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9
10 april, 19.30-21.30 uur – gemeentehuis Grootegast, Hoofdstraat 97
12 april, 19.30-21.30 uur – gemeentehuis Leek, Tolberterstraat 66
18 april, 19.30-21.30 uur – gemeentehuis Marum, Molenstraat 45 

Energieke Buurten Westerkwartier
Het project Energieke Buurten Westerkwartier is een samenwerking van de Westerkwartier-gemeenten en Buurkracht. Het project is erop gericht meer buurten en dorpen in het Westerkwartier aan de slag te krijgen met het besparen van energie. De beste energie is tenslotte de energie die je niet gebruikt. Buurten gaan samen met een buurtbegeleider van Buurkracht aan de slag. De buurtbegeleiders helpen ons, onze energieplannen met plezier en succes uit te voeren. De besparingen kunnen eindelijk behoorlijk oplopen. Doe je ook mee?

Meer informatie over dit project op www.buurkracht.nl/westerkwartier

 

Back to top button