Kom lammetjes knuffelen op de Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Aanstaande zaterdag 7 april wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Het wordt deze maand erg gezellig. De lammetjes zijn volop aanwezig en wat is het nu mooier om uw kinderen samen met de lammetjes op de foto te zetten, waarna u later de foto’s kunt bekijken op onze website. Ook worden er pompoenpitten uitgedeeld om aan de wedstrijd deel te nemen om tijdens de markt van september de prijs in ontvangst te nemen voor de grootste pompoen van het Westerkwartier. Deze wedstrijd organiseren we samen met Anja’s Pompoenenboerderij te Zevenhuizen. Zaterdag dus de pompoenpitten, en dan heeft u tot september de tijd om de pompoen te kweken tot een joekel.

Uiteraard staat de markt vol met heerlijke en creatieve producten die u kunt uitzoeken voor een volle boodschappentas. Wat is het mooier om op de markt goede inkopen te doen om de lente goed te laten starten bij u aan tafel.

Zo staat in de marktkraam van Natuurlijk Afke een nieuwe jam, sleedoornjam genaamd. Deze jam is niet zo bekend en daarom ook moeilijk verkrijgbaar, maar dus wel op onze markt. Als de sleedoornbessen een nachtje in de vriezer hebben gelegen of de nachtvorst is er over geweest, dan worden ze wat zachter van structuur en smaak. Toch is er een frisse smaak die opvalt aan de jam. Kom hem maar gewoon even proberen. Imker Kapma staat dit keer met een nieuw product op onze markt, Koninginnengelei capsules, een super product voor uw gezondheid, maar ook met zijn bekende heerlijke en vertrouwde honing. Eunice Schuitema staat   weer met haar bekende geweckte peertjes. En dat ze puur natuur scharrelkippenbouillon verkoopt, waar men gezonde weerstandverhogende kippensoep van kan maken. Uiteraard treft u ook geitenkaas en geitenkwark aan van Geitenhouderij ter Veen en kaas gemaakt van koeienmelk bij de stand van Hoogendoorn. Vergeet vooral de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt!

We hebben op deze markt ook een primeur. Marta’s Kitchen staat voor het eerst op onze markt met haar kraam met heerlijke tapenades.

Het wordt nog gezelliger, omdat Kees en Cobie Hoiting samen op hun accordeon leuke liedjes te horen gaan brengen tijdens dat u de boodschappen binnen haalt op onze markt.

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

Kom daarom ook naar onze markt zaterdag, 7 april voor een gegarandeerd goed begin van uw weekend.

We hebben nog een maand om de wolmarkt van 5 mei tot een succes te maken. Willekleurige draden en Scheperij Nienoord gaan de uitdaging aan om op de marktdag een trui te produceren vanaf een geschoren schaap. Daarbij is de hulp van de marktbezoekers nodig.  De eerste aanmeldingen van spinners en spinsters zijn er inmiddels,. Ook zijn er al 2 breisters die zich hebben aangemeld, maar dit is nog lang niet genoeg. Meld u aan op de markt om samen met ons de uitdaging aan te gaan. Kun je spinnen neem dan je spinnewiel mee. Kun je breien, neem dan je breinaalden mee.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een lijst van onze standhouders treft u aan op onze vernieuwde website http://streekproductenmarktnienoord.nl.

Streekproductenmarkt Nienoord is ook te volgen via Facebook en Twitter.

Back to top button