OWK begint seizoen goed

OOSTWOLD – Voor de selectie van OWK begon dit weekend dan eindelijk de competitie. Na een goede voorbereiding met oefenwedstrijden tegen OKO, de Waterpoort en SCO, was het tijd voor de eerste Overgangsklasse wedstrijd van dit nieuwe seizoen.

OWK mocht op bezoek bij Unitas uit Harderwijk, een ploeg die vorig seizoen op het veld ook uitkwam in deze klasse. In de zaal handhaafde deze ploeg zich zelfs in de Hoofdklasse; kortom er stond een goede tegenstander te wachten.

OWK begon, met name door afspraken die niet na werden gekomen, stroef aan de wedstrijd en kwam meteen op een 2-0 achterstand. Hierna viel het eerste doelpunt voor de ploeg uit Oostwold middels een benutte vrije bal. Unitas hield echter de eerste minuten het initiatief. OWK begon echter beter in haar spel te komen en kwam terug tot 4-4. Hierna nam de ploeg, door goed spel, het initiatief in de wedstrijd helemaal over. Er werd scherp geschoten en verdedigend werd het plan aangepast. Hierdoor liep de ploeg uit naar een verschil van vier punten, met als ruststand 7-11.

In de rust gaf de nieuwe trainer, Jeha Mulder, aan tevreden te zijn over de eerste helft en iedereen besefte dat de wedstrijd zeker over de streep getrokken moest worden.

De tweede helft vertoonde echter een heel ander beeld. Met een droog afstandsschot werd nog wel de 7-12 gemaakt, maar hierna stokte het aanvallend bij OWK. Verkeerde keuzes werden gemaakt en het bal- en looptempo was ineens veel te laag. Langzaam kwam de ploeg uit Harderwijk terug tot een verschil van twee doelpunten, 11-13. Het eerste aanvalsvak van OWK hield de ploeg op dat moment op de been door de korf wel te vinden. Daarnaast hield het eerste verdedigingsvak het verdedigend wel goed dicht waardoor het verschil toch weer uitgebreid werd naar vier punten. Unitas kwam nog eenmaal terug tot een stand van 14-16, maar toen zorgden twee belangrijke doelpunten van ditzelfde eerste verdedigingsvak toch voor het definitieve vonnis. Gert Schuitema en Tessa Lap breidden de score vervolgens nog even uit naar 14-20 waarna een Unitas heer de eindstand bepaalde op 15-20.

Een super begin van de competitie met gemengde gevoelens over het vertoonde spel. Genoeg puntjes van aandacht voor de komende week, waarin de ploeg weer hard zal werken om volgende week goed voor de dag te komen tegen Dos (Westbroek). Zaterdag 15 september staat deze thuiswedstrijd op het programma (19.00 uur).