LEEUWARDEN/LEEK – De voorlaatste wedstrijd van Baseball & Softball Club Knights leverde in Leeuwarden een 18-13 overwinning op.

Knights speelde aanvallend prima en was erg geduldig bij de worpen van de matig gooiende friezen. In het veld werden echter de nodige fouten gemaakt, waardoor er de hele wedstrijd sprake was van spanning. Knights nam in de tweede inning via vijf gescoorde runs een 9-4 voorsprong, maar zag Northern Stars in de vijfde slagbeurt terugkomen tot 11-10.

Na een goede laatste slagbeurt ging Knights met een 18-10 voorsprong de laatste slagbeurt van de Stars in en haalde het uiteindelijk nog eenvoudig de overwinning binnen.

Geoffrey Ebicilio sloeg een tweehonkslag en een honkslag en sloeg daarmee vijf teamgenoten binnen. Overige honkslagen: Pelle Wiersum (3, inclusief een tweehonkslag), René Veenstra, Floris Meijer en Jean Paul Hijl. Leon Claessens kreeg vier maal vier wijd en scoorde vier maal.

Pitchers Thomas Heemstra en René Veenstra kregen slechts 7 verdiende punten tegen. Samen gooiden ze 7 keer drie slag, 3 keer vier wijd en kregen ze 14 honkslagen tegen in zes innings.

Knights schuift in de stand op naar de vijde plaats en kan in theorie bij een overwinning volgende week (zondag 11.00 uur, Sportpark Rodenburg) nog de derde plaats behalen.