Eendaagse dierenkeuring ’t Hollandertje groot succes

LEEK – De eendaagse keuring blijkt een groot succes. Zaterdag 3 november werd de dag gehouden in het pand van Otter Diercompleet in Leek. Maar liefst precies 250 dieren werden  ter keuring aangeboden aan een  5 koppig keurmeesters korps.

Men was zeer te spreken over de kwaliteit van de dieren zodat het op het einde best lastig was om een waardig kampioen aan te wijzen. De prijzen werden uiteindelijk als volg verdeeld, Bij de konijnen werd Dhr.  Kleiker uit Leek algemeen kampioen met zijn Groot Lotharinger en was hiermee tevens kampioen grote rassen.Mooiste dier midden rassen werd een satijn van de heer Hovinga uit Marum, De hollander van J. Postus uit Haren werd kampioen kleine rassen en uit eindelijk ging de teddydweg van Mej. T Lieuwes uit Noordwijk strijken met de hoogste eer in de  klasse dwergrassen.

Bij de dwerg hoenders was de hoogste eer weggelegd voor Dhr. Tjoelker uit Norg met zijn Ko- shamo koekkoek. Reserve  kampioen en dat niet geheel onverdienstelijk werd een Leghorn van de heer G.v.d .Velde uit Tolbert die met  zijn leeftijd van 97 jaar nog altijd geniet van een succesje op de show. De gezuster Lana en Norah Jansens gingen als jeugdleden met de eer strijken voor het mooiste dier Jeugdlid. Lana met een brahma hoen en Norah met een rex konijn wit. Bij de grote hoenders werd Lana eveneens kampioen met haar Brahma.

Back to top button