Tweede Kamer fractievoorzitter PvdA, Lodewijk Asscher bezoekt VEV’67

LEEK – Tweede Kamer fractievoorzitter PvdA, Lodewijk Asscher heeft samen met Rianne Vos en andere kandidaten voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier VEV’67 bezocht.

De frontman van de PvdA, Lodewijk Asscher, kwam op de voor hem kenmerkende glimlach de kantine in.
Hij stelde zich volgens mij zo’n beetje aan iedereen voor. Zo ook aan mij, aldus Pieter van der Velde. ” Hoi, Lodewijk, het is hier op vrijdagmiddag zeker altijd rustig… ” Dit kwam Emo, voorzitter VEV’67 ook te horen en daar kon hij mooi op inhaken. Hij heette Lodewijk van harte welkom en ook Rianne Vos, PvdA Westerkwartier.

Nadat iedereen was voorzien van koffie en cake kwam Emo terug op de woorden van Lodweijk Asscher, rustig op vrijdag? Het bruist! Om 15:00 tot en met 17:00 is er de Beweegacademy en daarna is er tijd voor de jongens en meiden van Autisport Leek.

Nicole Meester kreeg het woord namens Stichting Autisport Leek. Ze is heel blij met de samenwerking met VEV’67 die zorgt voor ruimte om te trainen, rust in de kleedkamers en op het sportcomplex. ” Het is voor de kinderen heel fijn dat ze sportkleren aan hebben van VEV’67. En binnenkort ook trainingspakken. Ze horen zo echt bij een voetbalclub!”

Wedstrijden worden nu gespeeld tegen ouders en/of broertjes en zusjes. ” In het Westerkwartier, Noordenveld en omgeving zijn we de enige, dus een competitie is lastig… ” “Het zou heel mooi zijn als sommige kinderen kunnen doorstromen naar het reguliere voetbal.” Dit initiatief van de Stichting Autisport Leek en VEV’67 werd door de PvdA delegatie warm omarmd.

Daarna kreeg kreeg Arjan Pruim als Hoofd Jeugdopleiding het woord over de Beweegacademy. ” Voor de jeugd van 6 -10 jaar gaan we op vrijdag andere sporten doen dan voetbal. Op woensdag krijgt onze jeugd van 6 -10 jaar op de Voetbalschool training van ervaren trainers. En nu hebben ze op vrijdag atletiek. De jeugd beweegt te weinig en daarom gaan we met atletiek terug naar de basis, lopen. Hier ” kopen ” we kennis voor in die dit aanstuurt. In het geval atletiek hebben we Hugo Veenker, een internationaal gewaardeerde looptrainer. Verder gaan we sporten doen als turnen, judo, indoor soccer”

Er werd verder nog gesproken over de “oudjes” van Walking Football, pubers die zo maar stoppen. Maar je zag dat Lodewijk steeds meer naar buiten keek… Hij wou naar het veld! Hier kreeg hij van Hugo Veenker, van lopenmethugo.nl, een echt diploma.

Daarna ging hij in gesprek met Gertjan Vaessen, trainer bij de Beweegacademy. Op de achtergrond zag hij een spelertje in een Ajax outfit, daar werd hij wel blij van. Want dat is zijn club. ” Is dat geen probleem hier in het Noorden ? ” vroeg hij zich af.

Lopend naar de kinderen vertelt Lodewijk dat ie bij Ajax – Willem II in de rust een jongetje, van ongeveer dezelfde leeftijd als hier, een nieuw record hooghouden zag halen, 2748 keer ! Ik probeer hem te verleiden om ook even een balletje hoog te houden. Maar met zijn bekende glimlach wuift ie dat weg…

Ook voor de kinderen neemt hij ruim de tijd. En de kinderen kijken van, OK wie is hij ? Maar ze willen nog wel even met hem op de foto. Dit betekend het eind van dit bezoek. Er was een half uur ingepland voor het bezoek, maar daar is ruim overheen gegaan…

Lodewijk, namens VEV’67 bedankt voor je bezoek!

Back to top button