OWK wint derby van Nic

GRONINGEN/OOSTWOLD – Zondag 25 november stond voor OWK de start van het zaalseizoen op het programma. Voor de Oostwolmers staat er gelijk een derby op het programma. In het Alfa College in Groningen wordt gespeeld tegen Nic. Tijdens de veldcompetitie werd de strijd gewonnen door de Groningers, OWK was daarom extra gebrand om vandaag een ander resultaat neer te zetten.

De gedrevenheid van OWK was in het begin van de wedstrijd duidelijk merkbaar. Er werd gestreden en de ploeg stond er voor elkaar. De gehele eerste helft wist de Cinx formatie met dit gedreven spel een voorsprong te houden. Nic bleef daarentegen wel goed in de achtervolging, wat een ruststand opleverde van 11-13 in het voordeel van de gasten uit Oostwold.

In de kleedkamer werd het tactisch plan aangescherpt voor de tweede helft. Het was echter toch Nic. die het beste aan het vervolg van de wedstrijd begon en hierdoor snel de stand gelijk trok naar 13-13.  Het tweede aanvalsvak van OWK wist meteen het gat weer naar twee doelpunten verschil te brengen. Nic wist echter van geen opgeven en vooral de met scherp schietende dames zorgden ervoor dat de thuisploeg zelfs een voorsprong wist te pakken. Zou ook deze wedstrijd tussen beide ploegen dan alsnog gewonnen worden door de voormalige Korfballeague club?

Een spannend slot van deze mooie wedstrijd volgde, en met nog 4 minuten op de klok leek voor Nic een goede afloop in zicht toen de 20-19 op het scorebord verscheen. De rood-witten waren echter niet van plan dit te laten gebeuren en wisten na de 20-20 het verschil weer in hun voordeel te brengen. De Groningers gaven nog één keer gas bij en kwamen nog een keer terug. Langszij kwam de thuisploeg niet meer en toen in de laatste minuut door OWK een mooie doorloopbal werd afgerond, was de winst binnen voor de ploeg uit Oostwold. Met 22-24 werd deze derby ditmaal in het voordeel beslist van OWK, een mooi begin van de zaalcompetitie.

Volgend weekend staat de eerste thuiswedstrijd in de Rodenburghal te Leek op het programma. Zaterdagavond 1 december komt Sparta Zwolle op bezoek, de wedstrijd start om 20.00 uur.