OWK wint matige wedstrijd in de Rodenburghal

LEEK – OWK is goed begonnen aan de zaalcompetitie. Tweemaal werd er gewonnen waardoor de ploeg met vier punten de leiding neemt in overgangsklasse A. Echter, na twee gewonnen wedstrijden ben je er nog lang niet. Het devies van trainer/coach Jeha Mulder is dan ook dat er iedere week een schepje bovenop moet om ook de volgende wedstrijd in winst om te zetten.

Zaterdag 8 december komt de Hoeve, onder leiding van voormalig OWK-coach Patrick Aalders, op bezoek in de Rodenburghal. Met een goede trainingsweek achter de rug is er alle vertrouwen dat de Hoeve ook aan de zegekar gebonden zal worden. Om dat te bereiken moet er natuurlijk wel dezelfde inzet getoond worden als de afgelopen weken.

In een goed gevulde Rodenburghal wordt er om 20.00 uur aangevangen. Hoewel OWK faalt om met dezelfde scherpte te beginnen als de afgelopen twee weken, weet de ploeg wel de score te openen. Aanvallend lukt het de thuisploeg echter niet om goed in het spel te komen, ook in de afronding komt het wat stroef op gang. De verdedigende fouten daarbovenop en scherpe afronding bij de gasten zorgt ervoor dat er na een kwartier spelen een 6-6 tussenstand op het scorebord te zien is.

Als het eerste aanvalsvak van de Cinx formatie twee goede aanvallen op rij speelt, is het eerste gaatje geslagen en lijkt de ploeg los te komen. De Hoeve weet de stand echter weer snel gelijk te trekken waardoor OWK toch weer moest aanzetten om voor rust nog weg te lopen bij de fysiek sterke ploeg uit Friesland. De ploeg uit Oostwold zet aan en weet ditmaal een groter verschil te maken en een ruststand neer te zetten van 15-11.

Tijdens de thee hamert coach Mulder erop dat zijn team nog lang niet in veilige haven is en er veel strijd geleverd zal moeten worden in de tweede helft.

In het vervolg van de wedstrijd laat de Hoeve zien het nooit op te geven. Want hoewel OWK de gehele tweede helft op voorsprong blijft, krijgt het niets cadeau en moet er dus erg hard gewerkt worden. De rood-witten laten hierin zien dat de wekelijke krachttraining onder leiding van Anthony Bolt zijn vruchten afwerpt, de ploeg is fit en is in staat om ook in het slot van een wedstrijd de benodigde energie te leveren. Waar er de eerste helft her en der moeite was de korf te vinden, wordt het publiek getrakteerd op een hoop scores.

Als er een 24-18 genoteerd staat, lijkt OWK de wedstrijd makkelijk te gaan uitspelen. Echter geeft de Hoeve nog eenmaal gas en wordt het toch nog even billenknijpen voor het thuispubliek. Op 30-28 fluit scheidsrechter Benedictus af en blijft OWK, na deze zwaarbevochten overwinning koploper in de poule.

Volgende week wacht een mooi affiche zo vlak voor de kerst. OWK gaat op bezoek bij doelpuntenkanon Heerenveen, dat gebrand zal zijn de koppositie over te nemen van de Oostwolmers. Om 19.30 wordt aangevangen in de Hoekstra hal te Heerenveen. Wees welkom!