Rodenburg duidelijk een maat te groot voor OKO/BIES

OPENDE/LEEK – Zondagmiddag 9 december moesten zowel Rodenburg 1 als 2 aantreden in Opende tegen OKO/BIES 1 en 3.

Rodenburg 2 verloor uiteindelijk van OKO/BIES 3 door een benutte strafworp aan OKO/BIES haar zijde in de laatste seconden met 17-16.

Daarna was het de beurt aan Rodenburg 1 om het op te nemen tegen OKO/BIES 1. Beide ploegen hadden de twee wedstrijden hiervoor weten te winnen en stonden samen met Sios (W) op een gedeelde 1e plek.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kootstra was het Rodenburg dat de eerste treffer van de wedstrijd op het scorebord zette. Het begin van de wedstrijd liep gelijk op

en scoorden de ploegen nog om en om tot een stand van 6-6. Vanaf dat moment begon Rodenburg meer zijn eigen spel te spelen en dat beloonde zich in een 9-15 rust stand.

Nu was het zaak om dit verschil niet meer te verliezen en nog groter te maken. Rodenburg kwam weer scherp uit de kleedkamer en was niet van plan om deze voorsprong uit handen te geven. Het verschil werd na een aantal minuten zelfs nog groter en stond er al een 12-21 op het scorebord door een goed scorend Rodenburg.

Uiteindelijk werd er door scheidsrechter Kootstra afgefloten met een 16-26 eindstand. Rodenburg heeft een goede pot korfbal laten zien en waren duidelijk een maat te groot voor OKO/BIES.

Volgende week, zondag 16 december staat de wedstrijd tegen het voor Rodenburg onbekende HKC uit Hengelo op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur in de Rodenburghal. Voorafgaand zal Rodenburg 2 het om 13.10 uur opnemen tegen AVO 4.