OWK delft onderspit in fysiek en doelpuntrijk duel

HEERENVEEN/OOSTWOLD – Zaterdag 15 december stond de kraker tussen Heerenveen 1 – OWK 1 op het programma. Beide ploegen draaien bovenin mee in de competitie, het was dan ook een treffen tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst.

Beide ploegen scoren makkelijk en veel, dus het beloofde een mooie pot te worden. Voor de wedstrijd was het strijd-kan aan de OWK kant duidelijk, Heerenveen had in elk vak een makkelijk scorende heer waar extreem veel druk op gelegd moest worden. Dat er hierdoor kansen bij andere spelers kwamen te liggen zou dan voor lief genomen worden.

De wedstrijd begon geheel volgens plan en OWK wist erg veel druk te geven. Hierdoor werden ballen snel onderschept en kwam Heerenveen totaal niet in haar aanvalsspel. OWK wist echter wel kansen te creëren en liep uit naar een 3-8 voorsprong. Hier stokte echter de productie en werden er veel snelle schoten genomen wat leidde tot korte aanvallen. Er werd van beide kanten fysiek gespeeld, wat leidde tot veel vrije ballen waar Heerenveen een hoog percentage van afmaakte. Bij Heerenveen stonden daarnaast de normaal minder scorende spelers op, mede doordat OWK hier te weinig druk op legde.  Hierdoor kwam Heerenveen terug en liepen zelfs uit naar een 13-10 voorsprong, waarmee er ook gerust werd.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld. Heerenveen scoorde makkelijk en OWK kwam moeizaam tot kansen. Met name in de slotfase probeerde OWK terug te komen en wouden ze door kansen weg te geven snel de bal onderscheppen. Heerenveen was hierin echter koelbloedig en maakte deze kansen af. Hierdoor bepaalden zij uiteindelijk de eindstand op 29-23.

Het werd uiteindelijk een fysieke maar doelpuntenrijke wedstrijd. Het publiek heeft 2 ploegen gezien die vol voor de winst gingen, en waarin Heerenveen uiteindelijk makkelijker scoorde over veel schijven en daarom ook terecht de winst pakten. Hierdoor gaan beide ploegen als gedeeld koploper de Kerstvakantie in. Na de feestdagen in het nieuwe jaar hopen wij u weer langs de lijn te begroeten!

Back to top button