Ravage op A7 bij Leek na ongeval, weg lange tijd afgesloten

LEEK – Een auto met daarin drie dames heeft in de nieuwjaarsnacht van maandag op dinsdag voor een ravage gezorgd op de A7 bij Leek.

Door nog onduidelijke reden raakte de auto met daarin de drie dames in een slip en botste in volle vaart in de vangrail. De klap was zo hard dat de auto terug de weg op schoot en midden op de twee rijstroken tot stilstand kwam.

De A7 tussen Leek en Boerakker in de richting van Drachten werd door de politie en Rijkswaterstaat volledig afgesloten. Een ambulance kwam ter plaatse om de vrouwen te controleren. Twee van hen moesten voor controle mee naar het ziekenhuis.

De vangrail raakte dusdanig zwaar beschadigd dat deze direct vervangen moet worden. Een aannemer is ingeschakeld om de vangrail te repareren. Tot die tijd ondervond het verkeer hinder in verband met een afgesloten rijstrook.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Wel is duidelijk dat er geen alcohol in het spel was.

Foto’s: De Vries Media

 

Back to top button