NIC tankt vertrouwen tegen koploper OWK

LEEK –  Zondag 3 februari stond de korfbalderby van Groningen op het programma. OWK 1, koploper in de overgangsklasse nam het op tegen voormalig Korfbal League Nic 1, volgend op 1 punt op de ranglijst. De belangen van de wedstrijd zijn groot. Bij winst neemt OWK 3 punten afstand op Nic, maar bij verlies doet Nic weer volop mee in de titelstrijd.

Beide ploegen laten zien vandaag alles uit de kast te zullen halen. Tot een stand van 11-11 is het een gelijkopgaande strijd. Dan zijn het de Groningers die het eerste gaatje slaan naar twee doelpunten verschil. Met dit verschil lijken de ploegen de kleedkamer op te zoeken, als op slag van rust Niels Lap een strafworp benut en de ruststand daarmee op 17-18 brengt.

Coach Mulder laat zijn ploeg in de rust weten erg tevreden te zijn, het vele publiek krijgt tot dusver een prachtige wedstrijd te zien. Zaak om dit de tweede helft door te trekken.

Het tweede gedeelte van de wedstrijd wordt dan ook bloedstollend spannend waarin het stuivertje beide kanten op kan vallen. In het slot van de wedstrijd weet de thuisploeg twee keer een gat van twee goals te slaan, maar kan dit nog niet doordrukken, Nic komt beide keren langszij.

Zowel de fans van Nic als die van OWK gaan achter hun ploeg zijn. Noemenswaardig ook het team van de week bij OWK, de combi D1, die hun toeters en trommels geen moment met rust lieten.

Het is de Z-side van OWK die uiteindelijk de andere kant stiller hoort worden als OWK op 27-25 doordrukt naar 28-25 en de wedstrijd daarmee in het slot gooit. Als op 29-26 het eindsignaal klinkt barst de vreugde los in de Rodenburghal te Leek en voelt het alsof de Oostwolmers kampioen geworden zijn.

Een prachtig resultaat. Volgende week wacht echter de volgende kraker alweer, op bezoek in Zwolle neemt OWK het op tegen Sparta, medekoploper in de poule.