Woningbrand in Zevenhuizen blijkt smeulende asresten

ZEVENHUIZEN – Even na het middaguur werd de brandweer van Leek gealarmeerd voor een woningbrand aan de Evertswijk in Zevenhuizen. Ook werd het korps van Haulerwijk opgeroepen voor de brand. De inzet van de brandweer van Haulerwijk bleek achteraf niet nodig.

Ter plaatse aan de Evertswijk bleek het gelukkig allemaal wat mee te vallen. De bewoners hadden gisteren de kachel geledigd en de asresten vervolgens in een plastic emmer gedaan. In de asresten bleek toch nog wat hitte en vuur te zitten, wat enige rookontwikkeling tot gevolg had. De emmer die in buiten was gezet, kon met behulp van water snel worden gedoofd.

De brandweer heeft vervolgens de woning geventileerd, waarna ze weer terug konden keren naar de kazerne.

Foto’s: Romke Notenbomer/112Marum.nl

 

Back to top button