Zwerfvuil opruimactie met 1500 leerlingen in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Leerlingen van basisscholen in het Westerkwartier houden op vrijdagmorgen 22 maart  een actie om zwerfvuil in hun woonomgeving op te ruimen. Maar liefst 24 basisscholen uit de gemeente Westerkwartier doen mee.

Wethouder Hielke Westra geeft op 22 maart om 10.00 uur het startschot voor de actie bij samenwerkingsschool Op Wier in Ezinge. Deze school uit de voormalige gemeente Winsum/Middag doet voor de 1ste keer mee aan deze actie.  De leerlingen van de Kromme Akkers in Garnwerd zijn ook aanwezig en helpen ook mee met het opruimen van het zwerfvuil in de omgeving.

De actie wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Westerkwartier en georganiseerd door de Stichting NDCE (Natuur-, Duurzaamheids- en CultuurEducatie) die zijn activiteiten richt op de leerlingen van het basisonderwijs. NDCE stelt de handschoenen en prikkers beschikbaar. Het bedrijf HRM (Hoeksema’s Regionale Milieudiensten) zorgt voor het gescheiden afvoeren van het afval.

Archieffoto: Raymond Bolt/Pro Ontwerp

Back to top button