LEEK – Na enige vertraging door de vele regenval van afgelopen weken zijn de asfaltlagen van de nieuwe oprit en delen van het P+R deze week aangebracht. Ook is het nieuwe en vergrootte busperron inmiddels klaar.

Aldus de nieuwe planning wordt aanstaande maandag 25 maart de nieuwe verbindingsweg (oprit) tussen de N372 bij Leek en de A7 richting Groningen met de nieuwe rotonde opengesteld.

P+R en speciale busafrit
Nadat de verbindingsweg geopend is wordt verder gewerkt aan het P+R terrein waar 200 parkeerplekken gerealiseerd gaan worden. Ook wordt er momenteel een speciale busafrit aangelegd aan de noordzijde van de A7 die de komende tijd verder afgemaakt wordt.

Hub-voorzieningen
Op de hub P+R Leek komen een comfortabele wachtruimte en voorzieningen als WiFi en een watertappunt. Ook komen er fietskluizen waar fietsen veilig en droog kunnen staan en een oplaadpunt voor de fiets en auto. Zo wordt het een plek waar reizigers op een prettige manier kunnen overstappen en verblijven. Goed voor een snelle en comfortabele reis.

Verbetering
Al deze werkzaamheden maken deel uit van de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen met het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek. Na afronding van de werkzaamheden betekent dit voor reizigers een betrouwbare dienstregeling, meer tijdwinst, comfort, betere voorzieningen bij de haltes en meer veiligheid. Informatie over het project is te vinden op www.leek.nl/hov.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com