Arjan de Vries wint Grand Prix jeugdschaaktoernooi Leek

LEEK – De schaakclub Leek organiseerde afgelopen zaterdag een jeugdschaaktoernooi in het kader van de Grand Prix cyclus van de Noordelijke Schaakbond. Er konden in De Balkhoeve maximaal 46 jeugdschakers mee doen, en dat aantal was een week voor de inschrijfdatum al bereikt.

Het bestuur overweegt om voor het volgende toernooi uit te wijken naar een locatie waar het dubbele aantal deelnemers mogelijk is. In poule A eindigden drie schakers op 4 wedstrijdpunten, en moest een snelschaakbarrage de beslissing brengen. Arjan de Vries uit Briltil bleek daarin de beste en won daarmee het GP jeugdschaaktoernooi Leek 2019.

Van de Leeksters wist Koen van Zonneveld in poule D beslag te leggen op de tweede plaats. De overige uitslagen en een uitgebreid verslag zijn te vinden op www.nosbo.nl . Het juniorenteam van de schaakclub Leek versloeg vrijdag in de kruisfinales het team van gastheer Hoogeveen, en speelt op de slotdag om de 5e en 6e plaats tegen Staunton. De senioren van Leek 1 schaakten eerder al tegen Staunton 1 en verloor deze wedstrijd met 6 – 2. Westerlaan wist als enige zijn partij te winnen, en Doller en Heijnen speelden remise.

Staunton en SISSA hebben beiden alle wedstrijden in de Hoofdklasse A gewonnen, en maken in de laatste ronde in een onderlinge confrontatie uit wie kampioen wordt. Leek 2 speelde tenslotte een uitwedstrijd tegen de Paardesprong 2, die in 2 – 2 eindigde. Zowel Teije Smedinga als JanArie Stokhorst wonnen hun partij.

Back to top button