Winkeldieven gepakt dankzij alerte getuige in Leek

LEEK/RODEN – Dinsdagmiddag werden er op de Trambaan in Roden 2 verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Het gaat om 2 mannen van 44 en 49 jaar oud uit Groningen.

Een oplettende burger zag dat de mannen zich verdacht gedroegen in Leek, en dat men er “betrapt” uit zag. Ze renden met een gevulde tas naar een auto en gingen er met hoge snelheid vandoor in de richting van Roden. De politie trof de auto vervolgens geparkeerd aan op de Trambaan in Roden en zijn op de auto gaan posten.

Enige tijd later kwamen de 2 genoemde mannen bij het voertuig aan waarna ze door de politie zijn gecontroleerd. Tijdens deze controle werd bij de 49 jarige man een geprepareerde tas aangetroffen met een aantal goederen die minuten eerder waren gestolen bij de Kruidvat in Roden. In het voertuig van de mannen werden ook nog goederen aangetroffen, even eerder gestolen bij meerdere winkels in Leek.

De heren zijn aangehouden en ingesloten in Assen. De politie doet verder onderzoek, en legt daarna de zaak voor aan het Openbaar Ministerie.

Back to top button