OWK wint van het altijd lastige KIOS

RUINERWOLD/LEEK – De veldcompetitie nadert het einde en met nog 4 speelronden te gaan vertrok de CINX-formatie naar het zonnige Ruinerwold. Deze ronde stond de wedstrijd tegen het welbekende KIOS op het programma. Na de wedstrijd van de tweede teams die eindigde in een gelijkspel, was het tijd voor de kraker tussen de hoofdmachten

De wedstrijd startte gelijk op, waarna het KIOS was die het verschil maakte tot een 6-3 tussenstand. Hierna kreeg de CINX- formatie het verdedigend goed op orde en kon het de tussenstand omdraaien naar 6-9. Tot de rust kwamen beiden ploegen nog een paar keer tot scoren, waardoor er gerust werd met een 8-10 tussenstand.

In de rust beoemde coach Jeha Mulder dat er verdedigend goede controle was en dat het zaak was om de juiste kansen te blijven zoeken in de aanval. Zo gezegd zo gedaan; in de tweede helft ging OWK verder waar het gebleven was en liep de score op naar 12-18. Dankzij enkele tactische wissels aan de kant van KIOS konden zij nog een beetje inlopen, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Bij een eindstand van 15-20 floot de goed leidende scheids de Vries af.

Met het gelijkspel van het 2e en de winst van het 1e team is lijfsbehoud zo goed als zeker. Maar ook de punten van volgende week zullen erg belangrijk zijn. Daarom is alle steun welkom zondag 26 mei. Een ouderwetse korfbalzondag in Oostwold waar om 11.15 het 3e team de spits afbijt tegen SIOS, vervolgt met OWK 2- AKC 2 om 12.50 en als afsluiting OWK 1- HKV 1 om 14.30.