TLC MO13-1 kampioen 2e klasse

LEEK – Zaterdagmorgen jongstleden was voor MO13-1 van TLC uit Leek/Tolbert de dag van de waarheid. Met een overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen kon het kampioenschap van de 2e klasse worden behaald.

Voor de ploeg van trainster Eef Slof stond de inhaalwedstrijd tegen GOMOS MO13-1 uit Norg op het programma die eerder was afgelast vanwege de vorst. Bij winst zou TLC naast koploper FC ter Apel, dat al uitgespeeld was, komen en zou het doelsaldo de doorslag gaan geven. Om het kampioenschap te veroveren moest met meer dan twee doelpunten verschil gewonnen te worden. Bij winst van TLC met twee doelpunten verschil was het aantal behaalde punten en doelsaldo van  TLC en Ter Apel namelijk gelijk en zou het onderlinge resultaat de doorslag geven. Dit zou in het voordeel van Ter Apel uitvallen omdat die thuis in een omstreden wedstrijd met 6-0 had gewonnen en in Leek de uitslag bleef steken op 2-2.

De wedstrijd begon gespannen en het lukte de dames van TLC niet echt om tot score te komen. Halverwege de tweede helft viel de 2-0 en de jacht op dat ene bevrijdende doelpunt kon beginnen. Toen dat uiteindelijk viel leek alle spanning van de dames af te vallen en kwam de scoremachine op gang. Bij rust was de score al opgelopen naar 6-1. De tweede helft werd afgesloten met eenzelfde score en derhalve won MO13-1 van TLC de wedstrijd met 12-2 en werd daarmee KAMPIOEN!

De officiële huldiging van de dames werd uitgevoerd door de voorzitter van TLC en na het uitreiken van de medailles kon voor MO13-1 de kampioensbeker de lucht in.

Wij feliciteren trainster Eef Slof, teamleider Marcel Dussel en de speelsters met dit mooie resultaat!