Burgemeester Wiersma sluit schuur in het Westerkwartier vanwege illegale hennepteelt

ADUARD – Donderdag 13 juni is een schuur in Aduard voor een periode van zes maanden gesloten. Eerder dit jaar heeft de politie hier een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. In de schuur zijn toen 443 planten aangetroffen.

Damoclesbeleid
Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier heeft op basis van het Damoclesbeleid besloten de schuur voor zes maanden te sluiten. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Duidelijk signaal
Bij illegale drugsteelt wordt meestal ook op illegale wijze stroom afgetapt. Dat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Burgemeester Koos Wiersma: “Met het sluiten van de schuur wil ik een duidelijk signaal geven dat we in de gemeente Westerkwartier geen illegale kwekerijen willen hebben.”

Verdachte situatie melden?
Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

   
Back to top button