ZUIDBROEK/LEEK – Korps Leek heeft dinsdagavond bij oefencentrum Zuidbroek geoefend met de nieuwe hefkussens die inmiddels op alle brandweervoertuigen in de provincie Groningen zitten.

Alle brandweerploegen in Groningen oefenen momenteel op het oefencentrum in Zuidbroek met de nieuwe hefkussens waarmee zij zware objecten kunnen heffen, verplaatsen, spreiden en vastzetten. De hefkussens hebben een hefcapaciteit van 16 ton. Deze hefkussens zitten inmiddels op alle brandweervoertuigen in de provincie Groningen.

Aardbeving, explosie of ongeluk
Op het oefencentrum in Zuidbroek is een scenario opgebouwd om iedereen te trainen in de situaties die na een zware aardbeving kunnen ontstaan. Het zijn echter ook situaties die de brandweer kan aantreffen na een ongeval in het verkeer, hevige brand of gasexplosie. Tijdens de oefeningen leren de ploegen vervolgens welke taken zij veilig kunnen doen met hefkussens en wanneer landelijke teams Specialisme Technische Hulpverlening (STH) moeten worden ingezet.

Aanleiding
De kans blijft aanwezig dat er een zware aardbeving komt en hier bereidt Veiligheidsregio Groningen zich ook op voor. Als dit gebeurt, dan is hulp nodig uit de hele regio. Daarom is het belangrijk dat alle tankautospuiten goed toegerust zijn. De hefkussens zijn een aanvulling op de basisbepakking. Ze zijn gefinancierd door het Nationaal Programma Groningen

 

Foto’s: Brandweer Leek

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com