LEEK – De vierde en voorlaatste wedstrijd van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier is vrijdagavond gewonnen door de Bakkeveense Johan Knol van WV de Kannibaal.

Aan de start van deze ronde in Leek werden verschillende schaats- en wielerkampioenen verwelkomt, met bovenaan het affiche olympisch schaatskampioen op de 1000 meter en 500 meter Kjeld Nuis.

Vrouwen
Om 18.00 uur was de start van de vrouwen met 39 deelneemsters. Na 21 ronden van 1700 meter kwam Annet Pit uit Zwolle het eerst over de finish. Gevolgd door de Groningse Ivana Tiessens en op nummer drie Floor Weerink ook uit Groningen.

Mannen
De ronde van de mannen, met 63 deelnemers, ging om 19.45 uur van start. Deze race bestond uit 34 rondes waarbij Johan Knol na 1:48:42 uur over de finish kwam. Gevolgd door Stef Krul uit Tjalleberd en op plek drie Henk Bos uit Drachten.

Amusement
Naast de Wielerronde waren de terrassen en winkels geopend, was er livemuziek van de band Ideaal, konden kinderen zich vermaken met een kampioenschap knikkeren, het rad van fortuin en konden ze al fietsend een smoothie maken. De vijfde etappe van de wielermeerdaagse is zaterdagavond in De Wilp

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com