WESTERKWARTIER – Vandaag, maandag 2 september om 12.45 uur verrichte wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi de starthandeling voor het maaien van bermen en schonen van sloten in de gemeente Westerkwartier.

De handeling vond plaats aan de Hogeweg bij Den Horn ter hoogte van de Friesestraatweg. De werkzaamheden zijn lokaal aanbesteed. De opdracht is gegund aan firma S. Vogelzang uit Boerakker en firma A.J. van der Werf uit Bedum, die een werklocatie heeft in het gebied Middag. Beide bedrijven hebben al jarenlange ervaring in het onderhouden van de bermen en sloten in het gebied Westerkwartier.

Drie percelen
De opdracht is verdeeld in drie percelen:

  • Perceel A (Zuid, gebied ten zuiden van de A7)
  • Perceel B (Midden, gebied tussen Van Starkenborghkanaal en A7)
  • Perceel C (Noord, gebied ten noorden het Van Starkenborghkanaal)

De percelen A en B zijn gegund aan de firma S. Vogelzang en perceel C is gegund aan de firma A.J.  van der Werf. Het is een tweejarig contract met een optie tot verlenging van twee keer een jaar. 

Ecologisch maaibeheer
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “We zetten in op ecologisch maaibeheer en maken daarvoor onder meer gebruik van een ECO-maaier. Hierdoor vallen bij het maaien insecten en zaden terug op de grond. Daarnaast hebben we de wens in de toekomst gebruik te gaan maken van een digitaal systeem waarbij we de locaties van bijzondere planten en bloemen kunnen registreren. De aannemer kan dan in de digitale kaart zien waar de bijzondere planten staan. Ze kunnen betreffende planten en bloemen dan ontzien bij het maaien en schonen.“


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com