Middelbare schooltijd bestaat vooral uit keuzes maken

INGEZONDEN ARTIKEL – Keuzes maken, het lijkt in veel gevallen lastig. Ook voor middelbare scholieren, en ook voor hun ouders. Voor welke school moet er worden gekozen en waarom?

Scholieren kiezen nogal eens de school waar ook hun vrienden naartoe gaan. Soms is het de wijk waar iemand woont. Een andere keer duiken de ouders in alle mogelijke criteria waar een middelbare school voor hun kind aan moet voldoen. Ze vergelijken, bezoeken de scholen, praten met de directeur. Dat alles om maar de juiste school voor hun kind te kiezen.

Allereerst is het belangrijk of het het vmbo, havo of vwo wordt? En welk type school dan? Vervolgens komt het moment dat leerlingen zelf een vakkenpakket moeten kiezen en ze al een beetje (soms lijkt het zelfs al een beetje veel) moeten weten waar hun kwaliteiten liggen en wat ze daarmee later in het leven willen doen. Ga er maar aan staan.

Het is waar veel leerlingen hun hoofd over breken. Wat wil ik worden, klinkt gemakkelijker dan het is. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk dat slechts een enkeling maar weet welke kant hij op wil. De meeste leerlingen kiezen voor dat ‘wat ze leuk vinden’, waar ‘ze goed in zijn’ of waar ze ‘de meeste kanten mee opkunnen’. De rest zien ze later wel.

Sportief of lezer, wie wil je zijn?
Ben je iemand die van sport houdt en graag met sportieve leerlingen omgaat of heb je het meer op met leerlingen die vooral in de boeken duiken en graag discussiëren. Dat zijn nog maar twee voorbeelden van ‘wie wil je zijn’.

In alle gevallen gaat het natuurlijk nog veel meer over ‘wie ben je’. Maar in de pubertijd is dat een lastige. Fabrikanten springen daar dan ook handig op in door juiste deze leeftijdscategorie van alles voor te schotelen. De kledingbranche biedt enorm veel verschillende stijlen aan. En datzelfde geldt voor accessoires zoals sieraden, horloges, zonnebrillen en rugzakken. Ook daar maken leerlingen constant keuzes in.

Eastpak en Herschel bieden goede en leuke rugzakken
Rugzakken zijn er te kust en te keur. Twee lichten we er even uit, juist omdat deze zo geliefd zijn bij middelbare scholeren. De Eastpak en de Herschel rugzak. Ze zijn er in vele maten, kleuren en modellen. Dat geeft de scholier de mogelijkheid om lekker zelf te kiezen.

Eastpak heeft de Padded Pak’r, een klassiek model. Populair onder scholieren. Herschel pakt uit met heel veel verschillende kleuren en dessins. Van legerprints tot knalkleuren en alles wat daar tussen zit. Uiteraard past er in alle een laptop in en is er voldoende ruimte voor boeken, etuis en waterflesjes.

Handige regenhoes voor dagelijkse fietstocht
Even een extraatje. Eastpak denkt met de scholier mee die zijn spullen graag veilig en vooral droog mee naar school neemt. Als je als leerling dagelijks naar je middelbare school moet fietsen, heb je veel aan de Eastpak cory black regenhoes. Blijven je spullen droog!

Back to top button