WESTERKWARTIER – Op maandag 9 september introduceert wethouder Elly Pastoor de voorleesfunctie op de gemeentelijke website. Zij doet dit als aftrap van de Week van de Alfabetisering in het Taalhuis Westerkwartier van 14.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek aan het Marktplein 11 in Grootegast.

Op de website van de gemeente www.westerkwartier.nl  is het mogelijk om tekst te laten voorlezen en/of te laten vertalen. Hiervoor maken ze gebruik van ReadSpeaker.  Met een eenvoudige druk op de knop ‘Lees voor’, aan de rechterkant van de tekstpagina’s kunnen bezoekers van de website hier gebruik van maken. Ook is het mogelijk de tekst te laten vertalen. In totaal zijn er 17 talen beschikbaar.

Toegankelijke website
De gemeente vindt het belangrijk om de inhoud van de website toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. De inhoud wordt door de voorleesfunctie toegankelijker voor bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen die dyslectisch zijn en mensen met een verminderd gezichtsvermogen. Ook voor het lezen van een taal die niet je moedertaal is, kan de voorleesfunctie een waardevolle toevoeging zijn. Het helpt daarnaast mensen die moeite hebben met digitalisering.

Meer informatie over de mogelijkheden van de voorleesfunctie staan op de website www.westerkwartier.nl/voorlezen.

Op de website staat ook het overzicht van alle activiteiten in het kader van de Week van de Alfabetisering.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com