Leekster Eagles ontvangt landskampioen Hovocubo in de volgende bekerronde

LEEK – Vrijdag 6 september werd de eerste ronde voor de landelijke beker gespeeld. Met een overwinning van 4-11 op Reuz 1 plaatste Leekster Eagles zich voor een vervolg. Terwijl Reuz zich verweerde tot het laatste fluitsignaal wisten de spelers van Leekster Eagles steeds verder uit te lopen.

In de eerste helft trof Delano Dussel twee maal het doel. Daarna waren het Fabio de Matos Fernandes, nogmaals Delano Dussel en Karim Layeb die het doel van Reuz wisten te vinden. Met nog vier minuten te gaan in de 1e helft wist Patrick Steenbergen namens Reuz Erwin Mensink te passeren. Twee minuten later benutte Fabio de Matos Fernandes een 10-metertrap, waarna Stefan Brouwer ook nog een duit in het zakje deed.. Luttele seconden voor rust tekende Jelle Wichers namens REUZ voor 2-7 en met deze stand mochten de heren even een moment van rust pakken.

Na rust duurde het eerst even voordat de doelpuntenregen weer verder op gang kwam. In de zevende minuut was het eindelijk Stefan Brouwer die weer eens door de verdediging van REUZ wist heen te breken voor 2-8. Vervolgens liet Roy de Vries van zich horen door binnen een minuut twee fraaie doelpunten te maken. Met een doelpunt van Reuz door Yassine Yettefti kwam de stand op 3-10 te staan. Fabio de Matos Fernandes zette met nog 1 minuut te spelen de stand op 3-11. Het slotakkoord was enkele seconden voor tijd voor Patrick Steenbergen die namens Reuz een strafschop wist te benutten. Bij een eindstand van 4-11 werd door de arbitrage het eindsignaal gegeven.

Met de volgende bekerwedstrijd tegen landskampioen Hovocubo al in het achterhoofd maken de spelers van Leekster Eagles zich nu eerst op voor de eerste competitie wedstrijd op vrijdag 13 september a.s. tegen IFC Zwolle, aanvang 20.30 uur Sportcentrum Leek.