Boeiend winterprogramma van Nutsdepartement Vredewold Leek gepresenteerd

LEEK – Het Departement Vredewold van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen heeft haar gevarieerde programma voor het seizoen 2019-2020 vastgesteld.

Op dinsdagavond 1 oktober wordt begonnen met een lezing over de burgerlijke 17-de eeuwse schilderkunst door Halbe Hageman. Dit naar aanleiding van het Rembrandtjaar. Op woensdagavond 30 oktober treedt zangeres/actrice Inez Timmer op met haar programma “Een avondje Inez”. Momenteel neemt zij deel aan het tv-programma The Voice Senior.

Na een korte ledenvergadering houdt Marjan Brouwers op dinsdagmiddag 26 november een lezing over 220 jaar Hanzehogeschool Groningen en de rol die het NUT heeft gespeeld in de volksontwikkeling en de groei van allerlei vormen van beroepsonderwijs.

Tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdagmiddag 11 januari vertelt streekhistoricus Albert Graansma tijdens een High Tea over de beeldhouwer Rombout Verhulst, bekend van het grafmonument in de kerk van Midwolde. Prinses Marianne, de dochter van Koning Willem I was een bijzondere vrouw, waarover Agaath Biesma vertelt tijdens een lezing op dinsdagmiddag 25 februari.

Zaterdagmiddag 21 maart komt voormalig NOS-journaliste Pauline Broekema vertellen over haar meest recente boeken. Het seizoen wordt op vrijdagmiddag 24 april afgesloten met een excursie naar het Victory Museum in Grootegast.

De bijeenkomsten worden gehouden in Café De Waag in Nietap en zijn ook toegankelijk voor belangstellenden. Een gratis folder met het programma kan worden opgevraagd via e-mail: [email protected].

   
Back to top button