Gemeente Westerkwartier gaat Detailhandelsvisie opstellen

WESTERKWARTIER – De traditionele winkel heeft het de afgelopen jaren moeilijk. Mede door de economische crisis maar ook door veranderend consumenten gedrag, zoals toenemend online winkelen. Ook in de gemeente Westerkwartier liggen er uitdagingen voor de ondernemers.

Om in beeld te brengen welke ontwikkelingen er gaande zijn in de gemeente komt er een nieuwe Detailhandelsvisie voor de hele gemeente. Doel van de visie is om een beeld te krijgen van de huidige stand van zaken. Daarnaast ontwikkelen ze per kern een aanpak om toekomstige ontwikkelingen het hoofd te bieden.

Visietraject
In het visietraject worden ondernemers en ondernemersverenigingen uitgenodigd op mee te denken. Als eerste is een begeleidingsgroep geformeerd vanuit de ondernemersverenigingen en betrokken ambtenaren. Deze groep zal tijdens het hele traject nauw betrokken zijn. Daarnaast komen er verschillende grotere bijeenkomsten waar alle ondernemers input kunnen geven. Het visietraject staat onder leiding van Broekhuis Rijs Adviseurs.

Input
Wethouder Pastoor hecht aan het belang van de input van de ondernemers in het visietraject: “ We willen onze lokale economie versterken. De detailhandel is van oudsher daar een belangrijk onderdeel van. Samen gaan we voor een sterke, toekomstbestendige detailhandel. ”

De aftrap van het traject vindt plaats op maandag 16 september met de eerste bijeenkomst van de begeleidingsgroep.  Volgens planning wordt de visie begin 2020 vastgesteld, daarna volgt de uitvoering van de acties uit de visie.

   
Back to top button