Concertserie Muziek op de Borg toont programma voor het nieuwe seizoen

LEEK – Na de succesvolle vijfde editie van ‘Muziek op de Borg’ vormt het Landgoed Nienoord in Leek komend seizoen opnieuw het decor voor de concertserie. Met gepaste trots laat Wim de Haas, de coördinator van de populaire concertserie, de posters en flyers van het programma 2019-2020 zien.

“We zijn nog steeds verbaasd over het succes van “Muziek op de Borg” aldus Wim de Haas. Wat vijf jaar geleden begon als een eenmalig concert in de balzaal van het kasteel, is uitgegroeid tot een gewaardeerde concertserieserie die steeds plaatsvindt op de laatste zondag van de maand. “Blijkbaar vormt de concertserie een goede aanvulling op bestaande culturele activiteiten in de omgeving. Een eenduidige reden kan ik niet aanwijzen voor het succes. De variatie van de muziek en de kwaliteit van de musici vormen de basis, maar ook de bijzondere locatie, de toegankelijkheid van de muziek en het feit dat het publiek dichtbij de musici kan zitten en dat wat men hoort ook echt beleeft dragen daartoe bij”.

Ook het komende seizoen staan bekende en minder bekende maar vooral getalenteerde ensembles
in de balzaal het kasteel.
27oktober: Noordelijk Barok Ensemble
1 december : Whats about Berb
26 januari: Passies & Havinga
23 februari: Nesje Duo
29 maart: Trio Moment to moment
26 april: Pot, Baumgarten & Van Astenrode ensemble

Opvallend in het programma, is de verscheidenheid van instrumenten. Naast de bekende  piano en viool zijn het komende seizoen bijzondere instrumenten te horen zoals harp, marimba, bandoleon en viola da gamba. Kortom een programma met klassieke muziek en jazz dat aantrekkelijk is voor het publiek.

De brede variatie aan uitvoeringen in de concertserie past bij de bijzondere ambiance van het landgoed en biedt bezoekers een aangenaam verpozen doordat ze kunnen genieten van bijzondere muziek op een bijzondere locatie.

Net als voorgaande jaren vinden de concerten altijd plaats op de laatste zondag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur.

Omdat het nog al eens voorkomt dat een concert uitverkocht is ( de balzaal biedt plaats aan 70 mensen, is het raadzaam om alvast in de voorverkoop een kaartje te bemachtigen). Een kaartje reserveren, behoort ook tot de mogelijkheden.

Kaartverkoop en prijzen:
Aan de kassa: € 7,50 Voorverkoop  Borg Nienoord
VanPlan ticketservice: € 7,50 excl. Servicekosten € 1,50
Reservering: [email protected]

De concertreeks Muziek op de Borg is een initiatief van de voormalige Culturele Raad Leek. De concerten op het gebied van klassieke muziek en jazz vinden steeds plaats op de laatste zondag van de maand in de balzaal van Kasteel Nienoord.

   
Back to top button