LEEK – Wie nu door Leek rijdt ziet op diverse plekken nog niet opgehaalde stapeltjes snoeiafval liggen. De najaars takkenroute voor Leek is echter al geweest.  In de week van 30 september tot 5 oktober zou het afvalhout samen met de route van de milieuboer door HRM worden opgehaald.

Dit najaar heeft de gemeente een verplichte digitale melding vooraf ingesteld. Takken die niet van te voren zijn aangemeld laat de gemeente liggen, staat op de gemeentelijke website te lezen.

Raadsvraag VZ Westerkwartier
Inwoner van Leek en tevens raadslid van VZ Westerkwartier Johan de Vries voorzag voor Leek al problemen.  Volgens Johan waren de inwoners van Leek al jaren gewend aan een prima werkend systeem . Tijdens de aan de bewoners bekend gemaakte week van de takkenroute kon het snoeiafval bij de weg gezet worden en werd dit net als de andere afvalstromen netjes opgehaald.

In tegenstelling tot  andere jaren en in afwijking tot al het andere afval, moest  er dus nu voor het snoeiafval eerst een digitale melding bij de gemeente gedaan worden. Volgens VZ Westerkwartier is het heel waarschijnlijk dat meerdere  mensen  onbekend zijn met  deze wijziging.

Tijdens de raadsvergadering van 25 september heeft Johan daarom ook zijn verbazing uitgesproken over deze aanpassing. Immers waarom moet de gemeente iets wat al jaren naar tevredenheid van de inwoners loopt ineens veranderen? Verder vroeg VZ zich af  hoe de gemeente omgaat met het snoeiafval wat niet van te voren is aangemeld en dus blijft liggen.

Volgens  wethouder Westra is de communicatie hierover voldoende geweest en verwacht hij geen problemen. Voor het niet opgehaalde snoeiafval heeft de wethouder de oplossing dat de inwoners dit zelf ook zes dagen per week gratis kunnen afgeven op Milieustraat, de Tweemat of bij de Vagroen.

Wordt het netjes opgelost?
Omdat er best veel snoeiafval in Leek nog niet is opgehaald gaat Johan de Vries  ervan uit dat wanneer mensen naar dit nummer bellen het restant alsnog opgehaald gaat worden.

Mochten er toch problemen ontstaan dan is het advies om dit bij de eigen, bekende gemeenteraadsleden te melden. Het mag ook rechtstreeks per mail aan [email protected] van VZ.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com