WESTERKWARTIER – Op 6 oktober 2018 was er de meer dan geslaagde Westerkwartier met 800 deelnemers op de verschillende onderdelen. De vraag of er nog een vervolg aan gegeven zou worden is nu beantwoord!

De Westerkwartier Marathon krijgt een ander, eigentijds vervolg. Ze willen alle burgers van het Westerkwartier eens in de 2 jaar in beweging blijven houden, kennis laten maken met onze mooie gebouwen én de mogelijkheden van gezonde voeding! Op zaterdag 3 oktober 2020 is het dan zo ver en vindt de Westerkwartier Food Run plaats!

Stichting 40 Mijl
Voor de organisatie moesten we op zoek naar een nieuwe rechtspersoon. Deze werd gevonden bij de Stichting 40 Mijl! De in Den Ham (Westerkwartier) gevestigde stichting organiseert bijzondere wandel- en sportevenementen in het mooiste gebied van Nederland: het Westerkwartier en het Lauwersmeergebied. Een magnifieke midzomernacht wandeltocht door het Dark Sky Park Lauwersmeer, routes in en om het Lauwersmeer en een Kennedymars bieden een echte beleving voor de wandelaar en zwemmer! Nu komt er dus de Westerkwartier Food Run op zaterdag 3 oktober 2020 bij!

Plastic Soup Foundation
Een groot deel van de wereldbevolking is afhankelijk van voedsel uit zee. De plastic verontreiniging van het water kan onze gezondheid ernstig schaden. De Plastic Soup Foundation zet zich in voor projecten, die de oceanen en zeeën probeert schoner te maken. Stichting 40 Mijl ondersteunt dit initiatief en maakt het mogelijk om een donatie te doen voor de Plastic Soup Foundation!

Westerkwartier Food Run
Op zaterdag 3 oktober 2020 kunt u ’s middags in en rond Leek hardlopen of wandelen over een parkoers van ongeveer 10 kilometer met daarin ca. 5 stops. Tijdens deze stops wordt u verrast met heerlijke drankjes en gerechtjes. Wij verklappen voorlopig nog niet welke gerechtjes en welke gebouwen in de route opgenomen zijn, maar neemt u van ons aan: het wordt een enorm festijn met start en finish bij de Rodenburghal te Leek. We proberen lokale streekproducten op te nemen in het assortiment. Kosten zijn 19 euro per persoon, exclusief een bijdrage voor de Plastic Soup Foundation.

U kunt zich binnenkort aanmelden via de website www.wk-foodrun.nl. Wees er snel bij, er worden slechts 800 deelnemers toegelaten!


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com