LEEK – In de concertreeks “ Muziek op De Borg “ verzorgt het Noordelijk Barok Ensemble op zondag 27 oktober een concert van 14.30 – 16.30 uur in kasteel Nienoord Leek.

Het Noordelijk Barok Ensemble bestaat uit Mathilde van Wijnen en Gadze Heeres (viola da gamba) en Jelte Hulzebos (klavecimbel). Mathilde en Jelte spelen al lang samen in het Noorden, bijna maandelijks te horen in de Cantate diensten in de Nieuwe Kerk. Voor deze gelegenheid is het ensemble aangevuld met de in Utrecht woonachtige cellist/viola da gamba speler Gadze Heeres.

In Borg Nienoord spelen zij voor u een programma bestaande uit muziek uit de tijd van de Barok. In die tijd (begin 17e tot halverwege de 18e eeuw) is de viola da gamba een zeer populair instrument, het heeft namelijk een prachtige zoete toon en het is uitermate geschikt voor het spelen van treurmuziek. Het klavecimbel zorgt hierbij in al zijn veelzijdigheid afwisselend voor begeleidende akkoorden tot gelijkwaardige solistische partijen.
Het ensemble laat alle mogelijkheden van de viola da gamba horen, van de vroegste barokmuziek van de Engelsman John Jenkins tot muziek van Franse componisten als Marin Marais, Couperin en D’Hervelois en natuurlijk de prachtige Sonate van JS Bach voor viola da gamba en klavecimbel.

Plaats:                     Kasteel Nienoord te Leek
Datum:                    Zondag 27-10-2019
Aanvang:                 14:30 tot 16:30 uur

Kaartverkoop en prijzen:
Aan de kassa: € 7,50 Voorverkoop  Borg Nienoord
VanPlan ticketservice: € 7,50 excl. Servicekosten € 1,50
Reserveringen via [email protected]

De concertreeks Muziek op de Borg is een initiatief van de voormalige Culturele Raad Leek. De concerten op het gebied van klassieke muziek en jazz vinden steeds plaats op de laatste zondag van de maand in de balzaal van Kasteel Nienoord.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com